spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiPosavski vatrogasci u posjeti Dječjem vrtiću „Pčelica“ Orašje

Posavski vatrogasci u posjeti Dječjem vrtiću „Pčelica“ Orašje

Pripadnici profesionalne vatrogasne Postrojbe Županije Posavske posjetili su Dječji vrtića „Pčelica“ u Orašju, gdje ih je dočekalo više od stotinu razdraganih mališana sa osobljem vrtića. Vatrogasci su dovezli svoje vatrogasno vozilo i s punom opremom, s kojom odlaze na teren i čuvaju od vatrene i drugih opasnosti oraško-domaljevačko-odžački prostor. Ovoga puta zadatak im je bio lak i drag – djecu su educirali o  vatrogastvu. Mališani su sa oduševljenjem istraživali svaki dio opreme i razgledali vozila uz nadzor teta, dok su vatrogasci strpljivo odgovarali na njihova razdoznala pitanja i pokazivali kako se koristi oprema.

-„Svake godine rado dočekujemo naše vatrogasce, u srpnju za Dan policije ugostimo naše policajce, a dolazi nam redovito i Crveni križ, kako bi djeca više doznala o njima kroz druženje i osmjehe, jer često upravo uniformirane osobe kod djece ponekada izazivaju strah“, kaže ravnateljica vrtića „Pčelica“ Orašje Dijana Živković.

Cilj dolaska u vrtić, bio je kažu vatrogasci, da bi djeci pokazali opremu, kamion i kako bi se upoznali sa vatrogastvom, ne samo kroz teoriju, nego i praktično. –„Djeca su vidno su radosna i sretna zbog ovoga susreta. Zapravo, jako je važno kako bi djeca znala da se ne trebaju igrati s vatrom“, kazao je Antonio Oršolić, vatrogasac u profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi ŽP, a u pratnji vatrogasaca bio je i ravnatelj Županijske uprave Civilne Zaštite Ilija Jezidžić. 

U Oraškom vrtiću „Pčelica“ upisano je ukupno 110 djece koja su raspoređena u šest odgojnih skupina. Dvije su jasličke skupine od jedne do tri godine su Bubice i Pačići, a od tri do šest godina su Zvijezdice, Leptirići, Cvjetići i Medvjedići. Od posebnih aktivnosti imaju organizirano učenje engleskog jezika i glazbenog odgoja, a za brigu o djeci u vrtiću je angažirano 12 teta.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više