P O S A V I N A pomaže stanovništvu u RH, stradalom u potresu

Vlada županije Posavske je odobrila izdvajanje sredstava u iznosu od 20.000 KM u svrhu humanitarne pomoći osobama pogođenim potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji. Sredstva će se uplatiti Hrvatskom Crvenom križu uz naznaku „Za osobe pogođene potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji“.

Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Domaljevac organizira prikupljanje novčanih sredstava za pomoć teško stradalom stanovništvu u potresu, u Petrinji, Glini, Sisku i Hrvatskoj Kostajnici. Građani koji žele pomoći, sve novčane priloge mogu uručiti preko predstavnika Udruge HVIDR-e Domaljevac-  Pavo Ćoškovič 063 340 555,

Udruge nositelja ratnih odličja Domaljevac – Joso leovac- Los – 063 340 301,

Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a HB Domaljevac – Anto Iljazović 063 410 477

Udruga obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u DR-u Domaljevac – Miljenko Lušić 063 349 678 .

VOLONTERI OPĆINE DOMALJEVAC-ŠAMAC  ORGANIZIRAJU SKUPLJANJE POTREBNE POMOĆI ZA POTRESOM STRADALO STANOVNIŠTVO U RH.  SVOJE DONACIJE MOŽETE DONIJETI  U NEDJELJU OD 15:00h DO 17:00h NA SLJEDEĆE LOKACIJE: HRVATSKI DOM (HKC)  DOMALJEVAC, SAMOSTAN TOLISA i KINO DVORANA ORAŠJE.

POPIS POTREBA:

PREHRAMBENI PAKET                              HIGIJENSKI PAKET

BRAŠNOSAPUN
ULJEŠAMPON
RIŽAPASTA ZA ZUBE
ŠEĆERČETKICA ZA ZUBE
SOLBRIJAČ – jednokratni
TJESTENINA . makaroni ili špagetiMARAMICE – suhe
JUHA – vrećicaMARAMICE – vlažne
RIBLJA KONZERVATOALETNI PAPIR – u rolama
MESNA KONZERVAHIGIJENSKI ULOŠCI
SLATKI NAMAZŠTAPIĆI ZA ČIŠĆENJA UHA
DVOPEK ILI TOSTMEDICINSKA MASKA

Sve informacije možete dobiti na sljedeće telefone: 063/652-520;  063/615-284; 063/240-612

Crveni križ Federacije BiH je otvorio humanitarni broj za pomoć stanovništvu Republike Hrvatske nakon razornog potresa. Pozivom na telefonski broj 17023 možete donirati dvije KM. -“Pozivom na broj donirate 2 KM za pomoć stanovništvu ugroženom uslijed potresa u Hrvatskoj. Susjedi pomažu prvi”, poručili su iz Crvenog križa.

U Mjesnoj zajednici Matići danas je pokrenuta akciju prikupljanja humanitarne pomoći za Petrinju, Sisak, Glinu i sva ostala mjesta pogođena razornim potresom. Akcija će trajati od 11:00 do 18:00 sati i u tom vremenu svi koji žele mogu u Dom mladeži donijeti pakete pomoći za mjesta pogođena potresom. Organizatori su poručili da po mogućnosti pomoć bude pakirana u kartonskim kutijama i zamolili su mještane da ne donose novac. Paketi će do pogođenih mjesta biti proslijeđeni sutra 1. siječnja transportnim kombijem.  Sve pojedinosti kao i preporuke HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA, koje prehrambene namirnice i stvari su potrebne i prioritetne, možete pogledati na FB stranici Napredak Matići. –„Odazovimo se, pokažimo solidarnost i humano srce za sve ljude koji trenutno prolaze kroz vrlo teške trenutke“, poručili su organizatori humanitarne akcije.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password