Pokladni karnevali u Posavini

Ovoga vikenda započinju karnevalske zabave na našem području, za koje već danima i mladi i oni nešto stariji pripremaju svoje maske i kreacije s kojima će se prezentirati i zabaviti tijekom karnevalskih dana. Zabave neće nedostajati ni na jednom od organiziranih maskenbala, pri čemu su se organizatori potrudili osigurati i zanimljive nagrade za najkreativnije i najbolje maske. Po tradiciji, trodnevnu karnevalsku zabavu organizira MZ i OŠ u Boku, u nedjelju, ponedjeljak i utorak, u mjesnom Domu kulture u večernjim satima. U nedjelju 26. veljače pokladni karneval organiziraju i učenici i djelatnici OŠ Ruđera Boškovića i MZ Donja Mahala, u mjesnom Domu kulture, a najveći broj zabava bit će održan posljednjega dana poklada, u utorak 28. veljače.

Točno u podne, u središtu Orašja , u posljednjih 15-ak godina, ovisno o vremenskim uvjetima, Centar za kulturu Orašje organizira pokladni karneval za polaznike DV „Pčelica“ Orašje  i učenike OŠ „Orašje“ koji će pod maskama prodefilirati od škole do parka gdje će biti postavljena i pozornica na kojoj će  sudionici karnevala izvesti prigodan program. Mandica Živković, v.d. ravnateljice Centra za kulturu Orašje ističe kako su ove godine pripremili bogat i zanimljiv program, uz glazbu uživo, a zahvaljujući potpori načelnika Općine Orašje za djecu će biti osigurane krafne i čaj, dok će se članice Udruge žena „Posavski cvijet“ pobrinuti za kolače i kavu za sve posjetitelje. Mandica je pozvala građane da u što većem broju dođu na susret i druženje s brojnim  poznatim likovima koji će toga dana biti u Orašju.

Nešto kasnije, od 14 sati, učenici OŠ A.G. Matoša Vidovice organiziraju karnevalsku povorku, koja će iz Vidovica krenuti prema Kopanicama i jenjiću, gdje će ispred zgrade MZ u Jenjiću biti izveden i kraći kulturno-zabavni program, uz izbor najboljih maski, degustaciju i zabavu za djecu i mještane. Kako su nas izvijestili. u utorak navečer pokla dne zabave organiziraju i Vijeće MZ Oštra Luka, u tamošnjem Domu kulture,  KUD „Kralj Tomislav“ Tolisa u svečanoj dvorani Dvor, a pod pokroviteljstvom općinskog načelnika pokladni karneval po tradiciji će biti održan i u Domaljevcu, u Hrvatskom domu. S maskama ili ne, svi ste pozvani na ove najluđe zabave u godini, a mašta i kreativnost svakako će biti prepoznati prigodnim nagradama.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password