spot_img
10.7 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiPojačani inspekcijski nadzori na području Federacije BiH

Pojačani inspekcijski nadzori na području Federacije BiH

Federalna uprava za inspekcijske poslove u okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, počela je s akcijom pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2024. godinu. Naime, tržišno, turističko-ugostiteljski inspektori Federalnog tržišnog inspektorata počeli su sa pojačanim nadzorom već u ponedjeljak, 04.03.2024. godine, dok će im se ostali inspektori priključiti od danas 11.03.2024. godine. Nadzore provode Mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove i kantonalnih/županijskih inspekcijskih organa, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih kantona i županija u Federaciji Bosne i Hercegovine” za period ožujak-kolovoz 2024. godine”.

Predmet inspekcijskih kontrola su, između ostalih, prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzori u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata. Pojačani nadzori obavljat će se do 25.08.2024. godine.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove apelirali su na gospodarske subjekte da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet sankcioniranja. Molimo građane da uočene nepravilnosti u radu gospodarskih subjekata prijave putem:

– kontakt forme „Prijavi nepravilnost“ na web stranici FUZIP (https://fuzip.gov.ba/prijavi-nepravilnost/

– telefona za prijave: 033 /22 66 44 (otvoren 24 sata)

– e-maila: info@fuzip.gov.ba

– poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više