Pogoršana epidemiološka situacija u ŽP

Na području ŽP došlo je do pogoršanja epidemiološke situacije, jer je u zadnjih desetak dana registrirano šest novih pozitivnih slučajeva na koronavirus, od kojih jedan tijekom današnjeg dana, istaknuo je prim. dr. Goran Pavić, specijalist epidemiolog pri Zavodu za javno zdravstvo ŽP. Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus na području ŽP je 9, od kojih je 6 aktivnih slučajeva, a 3 osobe su se uspješno oporavile, navodi se u današnjem priopćenju Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP.

Iz stožera podsjećaju da su na području Općine Orašje u Tolisi i Ugljari registrirana dva pozitivna pacijenta, a ostalih četvero je s područja Općine Odžak. Ukupno je testirano 414 pacijenata, a broj testiranih uzoraka je 621, dok se trenutno u samoizolaciji nalazi 55 osoba.

Zavod za javno zdravstvo ŽP Orašje  poduzeo je neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakta pacijenata, odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana, te planira provesti i testiranja osoba bliskih kontakta pacijenata na SARS-CoV-2 virus.

Prema preporukama dr. Pavića, ali i Kriznog stožera, građanima se savjetuje da se pridržavaju svih do sada objavljenih preporuka uz obvezno nošenje zaštitne maske i poštujući mjere socijalne distance.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password