„Podrška održivom oporavku od poplava za Domaljevac-Šamac, Šamac i Vukosavlje”

U organizaciji Udruženja Nezavisnog biroa za razvoj /NBR/ i Općine Vukosavlje, u utorak 12. rujna u Vukosavlju je održan sastanak organizacija / institucija koje čine sustav civilne zaštite općina Vukosavlje, Šamac i Domaljevac-Šamac. Sastanak je nastavak aktivnosti koje se realiziraju s ciljem poboljšanja  općinskih planova vezanih  za prevenciju, smanjenje rizika od plavljenja, te zaštitu i spašavanje od poplava. “Kao prvi korak, u nizu tih aktivnosti, urađena je Analiza politika i kapaciteta jedinica lokalne samouprave u oblasti zaštite i spašavanja  s posebnim akcentom na poplave, čiji su zaključci danas razmatrani, usuglašeni  i verificirani, nakon čega su podržane i preporuke o budućim aktivnostima koje će doprinijeti unapređenju ove oblasti” – kazao je izvršni direktor NBR  Enver Sarvan

Prema njegovim riječima ključni akteri sustava civilne zaštite sve tri općine usuglasili su prijedlog teksta Sporazuma o zajedničkoj suradnji u oblasti zaštite i spašavanja.

“Ovim dokumentom, ranije uspostavljena dobra suradnja između općina, bit će znatno unaprijeđena. Sporazum bi trebao biti i formalno potpisan do kraja implemetacije Projekta. Ove aktivnosti bit će nastavljene i kroz kreiranje zajedničkog sustava ranog upozoravanja, čime bi prevencija od poplava, ovih općina, bila znatno unaprijeđena”- kazao je Sarvan.

Navedeni skup je  dio aktivnosti koje se održavaju u okviru projekta: „Podrška održivom oporavku od poplava za Domaljevac–Šamac, Šamac i Vukosavlje“. Projekt financira Europska unija kroz Program podrške civilnom društvu za oporavak od poplava 2014. Ukupna vrijednost projekta iznosi 201.406,90€, od čega EU financira: 181.265,49 €, (90 %), a suradnici na Projektu 20.140,61€, (10 %). Projekt traje je 12 mjeseci a provodi ga Udruženje Nezavisni biro za razvoj (NBR) u suradnji s općinama Domaljevac-Šamac,  Šamac i Vukosavlje.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password