Početak nogometne sezone za seniore, juniore i kadete HNK Orašje

Nakon što je start sezone u Prvoj nogometnoj ligi FBiH  odgođen za sedam dana, u subotu će, nakon gotovo četiri mjeseca pauze, početi proljetni dio prvenstva. U 16.kolu momčad HNK Orašja će ugostiti Bosnu iz Visokog. Utakmica se igra na stadionu Gol s početkom u 15,00 sati. U Orašju ističu da im je u subotnjoj utakmici imperativ isključivo pobjeda, kojom  bi klub zadržao poziciju u gornjem dijelu tablice.

U pripremnom periodu koji je trajao 8 tjedana, šef struke Mato Neretljak planirao je odigravanje desetak utakmica, ali loši vremenski uvjeti  nisu dozvolili ispunjenje plana.  Iz tog razloga odgođene su provjere sa Cibaliom, Napretkom i Dinamom, pa je momčad Orašja odigrala 6 pripremnih utakmica. Ostvarila je tri pobjede ( „Vukovar 91“ 1:0, Dinamo D.M. 1:0  i  3:1) i tri poraza ( Radnik BN 0:3, Zvijezda GR 0:2  i „Zvijezda 91“ 1:3 ).

U odnosu na jesensku postavu, došlo je do manjih promjena u igračkom kadru. Dario Martinović i Mateo Pejićić prešli su u redove Napretka iz Matića, dok će Dejan Tanturovski nastaviti karijeru u jednom od makedonskih prvoligaša.  U zimskoj pauzi momčad  Orašja su pojačali Nikola Šarkanović iz šamačkog Borca,  Marko Savinović, dosadašnji član Bačke iz Bačke Palanke, člana Prve lige Srbije i Nikola Benković koji je dobio slobodne papire iz Njemačkog nogometnog saveza.  Klupski menadžment HNK Orašje u proteklom periodu je uspješno izvršio traženu preregistraciju svih nogometaša. Trenutno klub ima 25 seniora pod ugovorom, među kojima je i određeni broj juniora koji nastupaju u obje kategorije. Osim navedenih u klubu je i 18 registriranih kadeta.

Istovremeno  s početkom natjecanja seniora, ovoga vikenda počet će natjecanje u omladinskoj ligi BiH, skupina Sjever-A.  U ligi juniora Orašje zauzima prvo mjesto sa 35 bodova, ispred Zvijezde koja ima 30  i Bratstva  sa 24 boda. U ligi kadeta na tablici vodi Sloga iz Doboja sa 37 bodova, druga je Zvijezda sa 31, a na trećem mjestu su kadeti Orašja sa 24 osvojena boda.  U 14.kolu u nedjelju  u Orašju gostuju juniori i kadeti Proletera iz Teslića.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password