Počela nova školska godina u ŽP

Školsko zvono u ŽP jutros je označilo kraj raspusta i početak nove školske 2018/2019.g. za oko 4 000 učenika, u sedam osnovnih i tri srednje škole u ŽP. Nastava je danas počela za učenike od 2. do 9. razreda osnovne škole, te srednjoškolce, dok će učenici predškolskog uzrasta i prvašići s nastavnim aktivnostima krenuti tjedan dana kasnije, u ponedjeljak 10. rujna, doznajemo u Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP. U ovoj školskoj godini, u prve razrede osnovnih škola u ŽP  upisano je više od 200 učenika. Nastavni kadar je osiguran za neometano odvijanje nastavnoga procesa, jedino je povećan broj asistenata u nastavi. Vlada ŽP je za sufinanciranje nabavke udžbenika za učenike od 1.  do 9. razreda osigurala 215 000 KM, odn. 100 KM po učeniku, dok je Federalno Ministarstvo obrazovanja i znanosti osiguralo nabavku više od 100 paketa udžbenika za učenike 5. razreda u stanju socijalne potrebe u ŽP.

U povodu početka nove školske godine, čestitku svim učenicima i djelatnicima uputio je dopredsjednik Općinskoga vijeća Orašje prof. Mehmed Memišević, uz želju da u novu školsku godinu krenete s osmijehom, obnovljenom energijom i optimizmom.  Posebnu dobrodošlicu u školske klupe želim prvašićima jer ovim započinje važan dio njihovog djetinjstva u uvjerenju da je znanje i obrazovanje najvažnije za sretnu budućnost. Cijenjeni prosvjetni djelatnici, Vi imate jednu od najljepših, najplemenitijih, ali i najodgovornijih uloga u životu. Uvjeren sam da ćete učiniti sve, kao što ste to činili i do sada, da našoj mladosti, našim školarcima pred kojima je nova školska godina škola bude mjesto učenja i radosti. A s vama, poštovani roditelji, dijelim sreću i ponos koje osjećate na ovaj dan, dan koji će Vam cijelog života ostati u sjećanju.

I ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP Drago Kopić zaželio je učenicima, roditeljima, učiteljima i nastavnicima sretan i uspješan početak nove školske godine.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password