Otvorena kapela na mjesnom groblju u Hrvatskoj Tišini

Sredstvima mještana Hrvatske Tišine, Ministarstva za izbjegle i raseljene osobe u Vladi RS i općine Šamac, jučer je na groblju u Hrvatskoj Tišini otvorena kapela u čiju je izgradnju uloženo 48.000 KM. –„ Vrijednost radova bila bi i veća, ali su mještani radili dragovoljno i uz manje naknade. U osam povratničkih mjesnih zajednica živi oko 800 stanovnika, od čega u Hrvatskoj Tišini 104, te će kapela mnogo značiti za mještane Hrv.Tišine koji ovdje trenutno žive, ali i za one koji žive u dijaspori čije su kuće devastirane, a žele da se sahrane u rodnom mjestu“, istaknuo je koordinator za povratničke mjesne zajednice Ivica Cvitkušić, te dodao da se za obnovu stambenih jedinica u osam povratničkih mjesnih zajednica u općini Šamac do sada prijavilo 220 povratnika koji se nadaju da će u dogledno vrijeme njihove kuće biti obnovljene.

–„Otvaranje kapele je plod naših nastojanja da infrastrukturom uradimo projekte za koje su povratnici aplicirali“, istaknuo je Đuro Ivanović zamjenik načelnika općine Šamac.

Načelnik općine Šamac Đorđe Miličević ističe da se u povratničke mjesne zajednice ulagalo i prethodnih godina, te će se s ovom praksom nastaviti i dalje. –„Tijekom ove godine bazirat ćemo se da riješimo određene infrastrukturne projekte u povratničkim mjesnim zajednicama. Prioritet će biti saniranje deponije Jelas kroz izradu novog idejnog rješenja, koja je jako bitna i ugrožava povratak ljudi na ovo područje“, istaknuo je Miličević.  On je dodao da će nastaviti s projektima saniranja javne rasvjete, a prkos ograničenim financijskim sredstvima u Proračunu općine, započeti su radovi na uređenju dva doma kulture na području Novog sela i Kornice.

Objavljeno na stranici općine Šamac

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password