Otvoren 5. Božićni sajam u Orašju

  • Otvoren 5. Božićni sajam u Orašju
  • Otvoren 5. Božićni sajam u Orašju
  • Otvoren 5. Božićni sajam u Orašju
  • Otvoren 5. Božićni sajam u Orašju
  • Otvoren 5. Božićni sajam u Orašju

Općina Orašje prije pet godina pridružila se brojnim sredinama i gradovima koji, u susret Božiću i Novoj godini, svojim građanima pripremaju i organiziraju tradiconalnu blagdansku manifestaciju „Božićni sajam“. Kontinuitet je nastavljen i ove godine pa je tako jučer, u pravom predblagdanskom ozračju, uz božićne pjesme, kuhano vino i čaj, te poneku slanu i slatku deliciju i neizostavan srdačan osmjeh izlagača, na platou kod zgrade Općine Orašje, započela još jedna blagdanska manifestaja na otvorenom. U prilog ovom događaju išlo je sunčano i ugodno toplo vrijeme, pa su se posjetitelji malo duže zadržavali na sajmu. Lokalni proizvođači iz Udruga „Voćar“ i pčelara „Trut“ Orašje s ponosom su predstavili svoje domaće proizvode, provjerene kvalitete, a pridružili su im se i Mladež OO HDZ-a BiH Orašje i Zajednica žena Kraljica Katarina Kosača Orašje, čije sudjelovanje ima humanitarni karakter. Općina Orašje za sve je izlagače, kao i ranijih godina, osigurala besplatne štandove i prostor na sajmu, te i na ovaj način dala svoju potporu proizvođačima koji se žele promovirati i predstaviti svoje proizvode javnosti.
„Očekivao sam veći interes od strane proizvođača i nadam se da će u narednom periodu ova priča više i bolje zaživjeti. Iako se na sajmu ne može ostvariti veliki financijski efekt, nastup omogućava dobru reklamu i prezentaciju svima koji u javnosti nisu dovoljno prepoznati. Cilj je omasoviti ovaj projekt“, naglasio je načelnik Općine Orašje Sanko Vincetić koji je i ove godine, dolaskom na sajam, osobno podržao sve proizvođače koji su uzeli sudjelovanje na ovoj blagdanskoj manifestaciji.
Među izlagačima svih ovih godina je i Drago Mijić, predsjednik Udruge pčelara „Trut“ Orašje. „Nastojimo se pojaviti na ovakvim manifestacijama i pokazati građanima koliko je med zdrav i ljekovit. Zanimanje je jako dobro, kao i posjećenost i prodaja, ljudi prepoznaju što je pravi med i to nas jako raduje. Nastup na sajmu za nas proizvođače je izuzetno važan i zato nastupamo kad god možemo“ kazao je predsjednik Mijić. Iako je ova godina kažu pčelari najlošija u posljednjih 50 godina, Mijić je izrazio nadu da će u novoj godini prilike i uvjeti za pčelarstvo biti bolji i povoljniji.
„Za mene i za Udrugu „Voćar“ jako je važna promidžba i marketing, a ova manifestacija je odličan način da građani doznaju i kušaju naše domaće proizvode. Božićni sajam nam vrlo dobro dođe da se predstavimo javnosti i da naši proizvodi dođu u svaku kuću, jer je domaće i provjereno. Prethodnih godina, nakon svakog sajma, sve je više kupaca koji nas traže na kućnoj adresi jer žele kupiti provjerene proizvode, i taj kontinuitet traje cijele godine. Zato je ovo vrlo značajna manifestacija i zato i jesmo ovdje i ove godine“, ustvrdio je voćar Joso Živković. Zadovoljan je, kaže potporom Općine Orašjei organizacijom sajma, ali smatra kako ima još prostora za nove detalje na kojima treba poraditi idućih godina.
Nastup na sajmu i ove godine, Mladež OO HDZ-a BiH Orašje i Zajednica žena Kraljica Katarina Kosača Orašje, iskoristili su u humanitarne svrhe kako bi građanima u socijalnoj potrebi uljepšali nadolazeće blagdane. Marko Maroš, predsjednik OO Mladeži HDZ-a BiH Orašje Orašje ističe kako tradicionalno na sajam donesu kolače i kuhano vino koje dijele građanima, a oni za uzvrat daju svoje dobrovoljne priloge koji će biti usmjereni u humanitarne svrhe. Marko ističe kako su građani prepoznali njihov humanitarni angažman, posjećuju njihov štand i druže se s njima i jako su humani. Sredstva ostvarena ovom akcijom organizatori će uručiti najugroženijima i obradovati ih za Božićne blagdane. Marko je pozvao i druge da organiziraju slične akcije jer, kaže, tko uradi dobro djelo osjeća se puno bolje.
Božični sajam u Orašju trajat će do Nove godine, pa svi zainteresirani izlagači koji se žele predstaviti na ovoj manifestaciji, mogu to učiniti na jednom od štandova koji su svakodnevno izloženi kod zgrade Općine Orašje u 3. ulici. Prethodna najava u Općinu nije potrebna, a korištenje štandova je besplatno.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password