OŠ Orašje pobjednik županijskog natjecanja u odbojci za djevojčice

Ovogodišnje natjecanje osnovnih škola Županije Posavske u odbojci za djevojčice završilo je zasluženom i očekivanom pobjedom domaćih odbojkašica iz OŠ Orašje. Nastupilo je svih sedam osnovnih škola, a sve utakmice odigrane su u sportskoj dvorani Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju. U finalnoj utakmici, ujedno i najljepšem meču dana, odbojkašice iz OŠ Orašje svladale su sa 2:1 svoje suparnice iz OŠ Vladimira Nazora Odžak.

Najviše uzbuđenja i neizvjesnosti donio je prvi set u kojem su domaće odbojkašice imale set loptu, ali su odžačanke uspjele napraviti preokret i odličnim servisom došli do pobjede 26:24. U drugom setu orašanke su pojačale su ritam i sigurnim igrom na mrežu, te odličnim servisom držale stalnu prednost i lako stigle do pobjede 25:13. Osobito se istaknula Nikolina Tomašević koja je bila nezaustavljiva na mreži i svojoj ekipi donijela presudne poene. U trećem setu došla je do izražaja kvaliteta domaćih odbojkašica koje su uz podršku s tribina nizale poene, održavale prednost i na koncu zasluženo slavile s 15:10. Orašanke su kroz cijeli turnir pokazale najviše i u četiri utakmice izgubile tek jedan set u finalu od odžačanki. Od samog starta imale su cilj da po četvrtu godinu za redom osvoje pobjednički pokal, što im je na koncu i uspjelo pred domaćom publikom. Pokale i medalje za tri prvoplasirane ekipe uručila je Tatjana Kopić ravnateljica OŠ Orašje. -„Drago nam je da smo nakon puno godina po prvi put bili domaćini. Zasluženo smo osvojile prvo mjesto i smatram da je presudila naša želja za pobjedom i samopouzdanje koje smo imali kroz cijelo natjecanje“, naglasila je Barbara Tunjić kapetanica u pobjedničkoj ekipi Orašja.

U susretu za treće mjesto očekivano je slavila OŠ Braće Radića Domaljevac pobijedivši ekipu OŠ Stjepana Radića Oštra Luka-Bok sa 2:0. Publika je mogla svjedočiti kvalitetnoj i uzbudljivoj igri svih sudionica, što je samo potvrdilo da ženska odbojka ima sve veću popularnost u Posavini, ali je jasno da ima još dosta prostora za napredak i poboljšanje kvalitete. Potrebno je da se i druge škole aktivnije uključe kroz rad u sekcijama i klubovima,  osobito kroz ŽOK Orašje i ŽOK Napredak Odžak, kako bi ženska odbojka imala još veću popularnost i perspektivu na prostoru ŽP.

-„Smatram da je u našoj pobjedi presudilo iskustvo. U ekipi su pretežito djevojčice koje redovito treniraju i nastupaju za ŽOK Orašje i ovakvih utakmica i finala one imaju skoro na tjednoj bazi kroz razne turnire. Početak utakmice bio je u znaku blage nervoze, pa i podcjenjivanja, obzirom da je naša škola bila prvak u tri zadnje godine. Međutim, kada su djevojke shvatile ozbiljnost situacije, zaigrale su i potvrdile razliku u kvaliteti“, istaknuo je prof. Mehmed Memišević trener pobjedničke ekipe OŠ Orašje.

Čestitke zaslužuju i odbojkašice iz Odžaka koje su do finala svladale sve svoje suparnice. Nakon što su dobile prvi set, u drugom je došlo do pada u igri i sve je bilo na strani domaćih odbojkašica. –„Čestitamo ekipi Orašja koja je zasluženo pobijedila. Borili smo se koliko smo mogli, ali presudio je rad i kvaliteta ekipe Orašja koja je bolje stajala u terenu“, kazala je Nada Bačić ravnateljica OŠ V.Nazora Odžak.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password