Orašje bez dočeka Nove godine na otvorenom

Posljednji je dan stare godine u kojem se vrše i posljednje pripreme za najluđu noć u godini. Nažalost ni ove godine u Orašju neće biti dočeka na otvorenom, pa će sukladno ekonomskim prilikama, većina građana s ovoga područja u novu godinu zakoračiti u domaćem ambijentu, u krugu obitelji i prijatelja, uz radijski i televizijski program. Jedan dio građana Novu će godinu dočekati u nekom od ugostiteljskih objekata na našem području, kojih ni ove godine ne nedostaje, dio će se uputiti u susjedna mjesta i gradove na otvorenom, a nekolicina naših sugrađana će 2019.g zakoračiti u nekoj od bh turističkih planinskih destinacija.  Uz ponoćni vatromet i šampanjac, bez obzira gdje i s kim bili, dobrog raspoloženja i lijepih želja za novo ljeto sigurno neće nedostajati.

Neizostavan novogodišnji dekor su razna pirotehnička sredstva, koja vrlo često koriste i djeca. Nesavjesno rukovanje može izazvati ozbiljne posljedice, upozoravaju stručnjaci, a i iz MUP-a ŽP podsjećaju na opasnost korištenja pirotehnike, zloupotrebu oružja, streljiva, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava. Građani tijekom novogodišnje noći imaju pravo korištenja pirotehničkih sredstava II. razreda  međutim, ne smiju ih upotrebljavati u zatvorenim i prostorima gdje se okuplja veći broj osoba, jer će u protivnom odgovarati izvršitelji, a u slučajevima malodobnika odgovornost će snositi roditelji-staratelji.

U povodu novogodišnjih  blagdana, Vlada ŽP donijela je zaključak kojim je utvrđeno da se posljednji dan stare godine 31. prosinac radi skraćeno do 12 sati, a 1. i 2. siječnja 2019.g. su blagdani i neradni dani u ŽP. Čestitke za Novu godinu građanima Orašja i ŽP uputili su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, načelnik i predsjednik Općinskog vijeća Orašje Stanko Vincetić i Mario Oršolić, predsjednik Vlade i Skupštine ŽP Marijan Klaić i Blaž Župarić, te predstavnici udruga iz DR-a, politički i gospodarski subjekti s ovoga područja.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password