Opskrba strujom i vodom, unatoč polarnoj hladnoći, uredna

Polarna hladnoća koja nam je stigla s novom godinom izazvala je brojne poteškoće diljem Europe, nažalost i ljudske žrtve, a ovakvo vrijeme meteorolozi najavljuju do sredine ovoga tjedna. Uslijed niskih temperatura na našem području, koje su u noći sa subote na nedjelju iznosile -20 C stupnjeva, došlo je do problema na elektroenergetskom sustavu, odn. transformatoru, zbog čega je jedan dio naselja Jug 1 A u Orašju određeno vrijeme ostao bez električne energije. Brzom intervencijom djelatnika elektre problem je riješen i opskrba ovim energentom na cijelom području je uredna, doznajemo u Dispečerskom centru u Orašju

Iznimno niske temperature reflektirale su se i na vodovodnoj mreži, pri čemu su djelatnici JP Vodovod i odvodnja Orašje morali intervenirati u nekoliko navrata, a nakon uspješne sanacije i opskrba vodom  kompletnog područja je uredna. Uglavnom je riječ o napuštenim kućama, čiji su vlasnici u inozemstvu, ističu u vodovodu. Ostali građani, korisnici vode iz općinskog vodovoda su uglavnom postupili po uputama iz nadležnog poduzeća i na vrijeme zaštitili vodomjere, tako da većih problema proteklih dana nije bilo.

U Hitnoj službi DZ Orašje smanjen je broj pacijenata u odnosu na protekli tjedan, ali su i dalje karakteristična virozna i oboljenja slična gripi. Tijekom protekla 24 sata obavljena su 33 pregleda i 100 medicinskih intervencija, što je osjetno manje nego u prethodnom tjednu. Dosta posla imaju i uposlenici u Županijskoj bolnici Orašje, a na odjelu ginekologije tijekom proteklih tjedan dana rođene su dvije bebe i to jedna djevojčica i jedan dječak.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password