Održana 8.sjednica Općinskog vijeća Orašje

Usvojenim rebalansom na današnjoj 8. sjednici OV Orašje, Proračun općine za 2017. godinu uvećan je za 77.320 KM i sada iznosi 6.538.090,00 KM.  S druge strane uvećani su i rashodi za 80.230 KM prije svega na poziciji kapitalnih izdataka i tekućih transfera i u konačnici zadržan je suficit Proračuna u iznosu 7.090 KM. Vijećnici su prethodno podržali Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o  izvršenju Proračuna Općine Orašje za prvih šest mjeseci ove godine. Na sjednici je pokrenut postupak statusne promjene Doma zdravlja Orašje na način da se Dom zdravlja podijeli na dvije samostalne javne ustanove, Dom zdravlja i ljekarnu zdravstvenu ustanovu, kako bi se uskladio s federalnim propisima i zakonima.

Zbog isteka mandata ili razrješenja, vijećnici su podržali Odluke o raspisivanju javnih natječaja za izbor i imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora JP “Komunalac” Orašje, Upravnog vijeća “Doma zdravlja” Orašje, Dječjeg vrtića “Pčelica” Orašje, te Školskog odbora OŠ Stjepana Radića u Boku. Zaključcima su usvojena Izvješća o radu Javnog poduzeća “Vodovod i odvodnja” i Javne ustanove “Dom zdravlja” Orašje, a pokrenut je i postupak izmjena i dopuna Poslovnika Općinskog vijeća Orašje.

Zaključcima su usvojena Izvješća o radu Javnog poduzeća “Vodovod i odvodnja” Orašje i Javne ustanove “Dom zdravlja” Orašje za prošlu godinu, a pokrenut je i postupak izmjena i dopuna Poslovnika Općinskog vijeća Orašje. Na kraju sjednice, vijećnici su usvojili odgovor na prigovor Ilije Damjanovića iz Tolise u postupku izbora i imenovanja Nadzornog odbora Javnog poduzeća “Vodovod i odvodnja” Orašje kao neosnovan i taj će odgovor biti poslan u Ured Ombudsmana za ljudska prava BiH.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password