spot_img
35.7 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOdržana 22. sjednica Gradskog vijeća Orašje

Održana 22. sjednica Gradskog vijeća Orašje

Danas je održana redovna 22. sjednica Gradskog vijeća Orašje, koja je ovoga puta, zbog aktualnih radova u Kino dvorani, održana u amfiteatru Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju. Predlagač je zbog dorade, sa dnevnog reda povukao prijedlog Odluke o prestanku rada i pokretanju postupka likvidacije društva Centar za poduzetništvo grada Orašja d.o.o. Orašje.  Za svega pola sata vijećnici su uspjeli razmotriti i prihvatiti svih 7 točaka dnevnog reda. Na početku sjednice vijećnik Emir Beširević je uputio inicijativu da se u Prvoj ulici, prema Osmoj i Dvanaestoj, na stepenicama za nasip, stave rukohvati radi lakšeg kretanja starijih osoba, te pristupne rampe za invalidne osobe i roditelje s djecom u kolicima.

Jednoglasnu potporu vijećnika dobile su sve tri Odluke o dodjeli javnih priznanja, pa će tako Plaketa Grada Orašja biti dodijeljena Fra Marku Oršoliću. Zahvalnice Grada Orašja dobit će Ženski odbojkaški klub Orašje i pripadnici Dobrovoljačke satnije Ban Josip Jelačić iz Zaprešića – Bistre,  za doprinos u obrani područja Grada Orašja u Domovinskom ratu. Javna priznanja će biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak 24. listopada u povodu Dana Grada Orašja. Vijećnici su jednoglasno podržali i Nacrt izmjena i dopuna Urbanističkog plana Orašje, kao dobru osnovu za izradu prijedloga ovoga dokumenta, koji će biti stavljen na javni uvid u trajanju od 8 dana i to samo za primjedbe koje su naknadno uvrštene u ovaj Nacrt.

Današnja sjednica Gradskog vijeća Orašje, završila je usvajanjem Rješenja, kojim samoupravnoj interesnoj zajednici stanovanja Orašje, (koja više ne postoji), prestaje pravo korištenja, upravljanja i posjeda na građevinskom zemljištu državne svojine, označenom kao Stara pošta. Riječ je o prostorijama koje koristi Centar za socijalni rad Orašje, ukupne površine 119 četvornih metara. Nakon pravomoćnosti ovoga rješenja, zemljišno knjižni ured Općinskog suda Orašje i katastar Grada Orašja, upisat će pravo vlasništva i posjeda u vlasništvu Grada Orašja, stoji u obrazloženju Odluke. Na kraju sjednice predsjednik Gradskog vijeća Stanko Vincetić je pozvao sve vijećnike i građane Grada Orašja, da svojim sudjelovanjem uveličaju programske sadržaje u povodu proslave Dana Grada Orašja, u nedjelju i ponedjeljak 23. i 24. listopada. 

spot_img

najnoviji članci

istražiti više