Odbojkaši Marko Matić i Berkan Eryuz gostovali u programu našeg Radija

Neuobičajene goste, sportaše sa zavidnom međunarodnom odbojkaškom karijerom, ugostili smo u studiju Radio postaje Orašje i kroz ugodan i zanimljiv razgovor doznali ponešto o njihovoj sportskoj karijeri. Naš posavljak Marko Matić iz Domaljevca i njegov suigrač iz Turske, Berkan Eryuz nastupaju za odbojkaški klub Istanbul BBSK-a. Sportska javnost u Posavini dobro je upoznala Marka Matića, izvrsnog odbojkaša koji je karijeru započeo u HOK Domaljevac, a nastavio jako uspješno u turskom prvoligašu iz Istanbula s kojim ove godine nastupa u Europskoj ligi prvaka.

Čestitka odbojkašima Domaljevca

-Nedavno je završila polu sezona, dobio sam tjedan dana slobodno i iskoristio na najljepši način, dolaskom u rodni kraj. Provodim blagdane sa svojom obitelji u ugodnom okruženju, posjećujem prijatelje i svaki moj dolazak u Posavinu ispunjen je zadovoljstvom i osjećajem sreće, kazao je Matić, te u osvrtu na rezultate istaknuo da je sa svojom ekipom završio sezonu na trećem mjestu, tri boda iza vodeće momčadi lige.

-Prvi cilj nam je prvenstvo u kojem ove godine želimo osvojiti titulu prvaka, a vrlo dobro guramo i u liga kupu. Liga prvaka nam dođe kao nagrada u kojoj uživamo za prošlogodišnji uspjeh. Za razliku od prvenstva, na utakmicama Lige prvaka dvorana je ispunjna navijačima, dolaze nam u goste najjače europske ekipe i doista je lijepo vidjeti punu dvoranu. Uz to, svi mečevi su izvrsno medijski popraćeni što je dobra prilika za mlađe igrače u razvoju njihove međunarodne karijere, naglasio je Marko Matić i dopunio priču da kroz medije uspije pratiti i zbivanja na parketima u BiH. – Čestitao bih odbojkašima Domaljevca na velikom uspjehu, osvajanju pokala kupa FBiH. Zapazio sam da su nekoliko prvenstvenih utakmica završili rezultatom 3:2, što pokazuje snagu ekipe, ali donekle i posljedicu neiskustva. Ipak, četvrto mjesto je odličan uspjeh kojeg u ovakvoj situaciji treba izuzetno cijeniti, obzirom da u ekipi nastupa dosta mladih igrača. Uspjeh je tim veći kad se zna da su izbjegli skupinu ekipa koje se bore za ostanak u ligi.

Posjet Posavini i Sarajevu

O svojem suigraču Eryuzu, Matić ima samo riječi hvale, jako dobro se slažu u igri, a svoje prijateljstvo učvrstili su Markovim pozivom da bude njegov gost u Posavini.

-Berkan je moj suigrač i najbolji prijatelj u Turskoj. Prvi put je turistički došao u BiH, sa mnom je ovdje sedam dana i za to vrijeme smo posjetili Sarajevo kojim je oduševljen, kazao je Matić i kroz  razgovor sa turskim odbojkašem pomogao nam u prijevodu sa turskog na hrvatski jezik. Berkan Eryuz ističe da je godinu dana proveo u Trabzonssporu, a u turskoj reprezentaciji je nastupao za sve mlađe kategorije. Pohvalio se da ima osvojeno svjetsko prvenstvo u kadetskoj konkurenciji i po završetku karijere želio bi, kaže baviti se trenerskim poslom.

-Oduševljen sam boravkom u vašem kraju u društvo prijatelja Marka. Jako mi je lijepo i za razliku od Istanbula ovdje je sve smireno i ljudi su dosta gostoljubivi. U klubu sam domaći igrač, nastupam već 10 godina i prošao sam sve mlađe kategorije u klubu i reprezentaciji Turske. Kod nas je konkurencija vrlo velika, nastupa nekoliko europskih zvijezda i nadam se da ću iduće godine ostvariti transfer u veći europski klub gdje bih potvrdio svoju kvalitetu, istaknuo je Berkan Eryuz i uz pozdrav i blagdansku čestitku svim slušateljima, zahvalio na pozivu za gostovanje u programu našeg radija.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password