Objavljeni rezultati prijava za upis učenika u oraške srednje škole

Danas su objavljeni rezultati prijava učenika iz prvog ljetnog upisnog roka, za upis u prvi razred srednje škole u idućoj školskoj godini. U Školski centar fra Martin Nedić Orašje u opću gimnaziju prijavljeno je 27 učenika, ostala su još tri slobodna mjesta, u jezičnu gimnaziju primljeno je 12 prijava, slobodnih mjesta ima još 18, za smjer ekonomski tehničar predano je 19 prijava, gdje je preostalo još 11 mjesta, dok je 36 prijava bilo za poslovno-pravi tehničar, pri čemu će 6 učenika morati birati drugu struku ili zanimanje, doznajemo od ravnatelja prof. Branimira Leovca.

U Srednjoj strukovnoj školi Orašje 29 učenika je podnijelo prijave za medicinske tehničare, po 28 za elektrotehničare i automehaničare, a samo je 9 prijava stiglo za frizere, kazao nam je ravnatelj prof. Marijan Damjanović. U svim odjelima plan je upisati po 30 učenika. Upis će se obaviti sutra i u petak 16. i 17. lipnja, a prijave za drugi upisni rok, u nepopunjene odjele, će se primati u ponedjeljak  20. o.mj.

Inače, u  ŠC fra Martin Nedić u netom završenoj godini bilo je 411 učenika, od kojih je 73 upućeno na popravni ispit, 78 je godinu završilo s odličnim uspjehom,,140 je ocijenjeno vrlo dobrim, 107 učenika je ostvarilo dobar a troje dovoljan uspjeh. Ukupna srednja ocjena na kraju ove školske godine je 3,20. U SSŠ Orašje bilo je nešto više učenika, ukupno 439 učenika, gdje su i rezultati na kraju godine bolji u odnosu na drugu školu. Na ponovnu provjeru znanja upućeno je 13 učenika, tri učenika nisu uspjela završili razred, 74-oro je odličnih, 178 vrlo dobrih, 158 dobrih i 13 s dovoljnim uspjehom. Srednja ocjena je 3,64.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password