spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiUspješno završena humanitarna akcija za obitelj Feratović, uselili u uređen i namješten...

Uspješno završena humanitarna akcija za obitelj Feratović, uselili u uređen i namješten dom

Humanitarna akcija za obitelj Feratović iz Orašja, koju smo prije tjedan dana najavili u našem programu, uspješno je završena i četveročlana obitelj jučer je uselila u uređen, topli dom, prije najavljenog snijega. U kući koja je imala samo stolariju i  struju, u samo šest dana vrhunski majstori velikoga srca uspjeli su priključiti vodu i odraditi sve unutarnje radove.

Najprije se krenulo s uređenjem zidova potom i podnih obloga, te kupaonice do nabavke kompletnog namještaja i uređenja prostorija, koje su namještene čekale ovu obitelj koja je za vrijeme radova bila kod rodbine u Kozluku. Kreatori ove humanitarne akcije vodili su računa o svim detaljima, pa su tako, uz namještaj, kupili i kompletne uređaje i tehniku, neophodne za svakodnevni život jedne obitelji. Podsjetimo, akciju je inicirala Maja Baotić iz Ugljare, a pokrenuli Ivo Bernatović, Ivan Maglica i Marko Filipović, a svesrdnu potporu dali su i aktivno se uključilo u posao još 10-ak lokalnih majstora te neke lokalne tvrtke i donatori, kako bi osigurali adekvatne uvjete za život ovoj obitelji s dvoje maloljetne djece od 5. i 6. godina.

Ovoj lijepoj humanitarnoj priči svoj obol je dalo i nekoliko naših sugrađanki, koje su također zasukale rukave kako bi očistile kuću nakon radova i složile namještaj te skupa s majstorima dočekali obitelj Feratović koja je jučer uselila u namješten dom. Njihova sreća i radost onim što ih je dočekalo, posebno djece, nemaju cijenu, a prekrasna gesta ovih plemenitih ljudi koji su svoje poslove ostavili po strani da bi pomogli uređenju ovoga doma, primjer je kako se uz zajednički rad i solidarnost, mogu napraviti velike i hvale vrijedne stvari.       

spot_img

najnoviji članci

istražiti više