spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiObilježavanje 30. obljetnice 106. HVO brigade Orašje, „Zajedno u ratu,...

Obilježavanje 30. obljetnice 106. HVO brigade Orašje, „Zajedno u ratu, zajedno u miru“,

Pod motom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“, u nedjelju će biti obilježen jubilarni 30.rođendan LEGENDARNE 106. HVO brigade Orašje, vojne sile i respektabilne vojne formacije koja nikada nije pokleknula pred agresorom.  Organizacijski odbor u kojem su predstavnici četiri Udruge proistekle iz Domovinskog rata, pripremio je sadržajan  program koji će biti, prije svega u znaku prisjećanja na stradale pripadnike brigade koji su položili živote u obrani svojih stoljetnih ognjišta, ali i branitelja iz Hrvatske koji su poginuli na oraškoj bojišnici.  

Proslava 30. obljetnice započet će u 10 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u „Polju“ Vidovice kraj Spomen obilježja za poginule branitelje iz RH. Potom će u crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Orašju biti  služena Sveta misa zadušnica za poginule pripadnike brigade, a nakon toga će  uslijediti mimohod sudionika, od crkve do gradskog parka. Brojna izaslanstva će položiti vijence kraj Spomen obilježja i upaliti svijeće za poginule branitelje, nakon čega će u Kulturnom centru Ivo Gregurević u Orašju, biti održana svečana Akademija posvećena 106 HVO brigadi Orašje.

Ove godine će biti dodijeljene Plakete za najviše zasluge u očuvanju teritorija i obrane naroda Općine Orašje, kao i digniteta Domovinskog rata, kao i Zahvalnice za potporu i doprinos u organiziranju proslave jubileja 106. HVO brigade Orašje. Sudjelovanje u proslavi jubilarne 30. obljetnice, uz pripadnike ove postrojbe, te  izaslanstva susjednih brigada HVO-a, kao i brigada iz RH koje su sudjelovale u obrani ovih prostora,  najavili su i brojni gosti iz BiH i RH i prijatelji Grada Orašja. Dolazak su najavili Ministar branitelja u Vladi RH i potpredsjednik Hrvatske Vlade Tomo Medved, zatim predsjednik HNS-a i HDZ BiH Dragan Čović i predsjednik FBiH Marinko Čavara. Program će završiti prigodnim domjenkom.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više