Obilježavanje 22. Dana Općine Domaljevac-Šamac

  • Obilježavanje 22. Dana Općine Domaljevac-Šamac
  • Obilježavanje 22. Dana Općine Domaljevac-Šamac
  • Obilježavanje 22. Dana Općine Domaljevac-Šamac

Dostojanstveno i prilagođeno aktualnoj epidemiološkoj situaciji, u Domaljevcu je danas održan središnji dio proslave 22. Dana Općine Domaljevac-Šamac. Ova najmlađa općina u ŽP osnovana 1998.godine, svoj Dan slavi na blagdan sv. Ane 26. srpnja, nizom kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja koji su ove godine, zbog situacije s koronavirusom, nažalost izostali. Današnji program bio je u znaku polaganja vijenaca kod Spomen obilježja u Domaljevcu, u sjećanje na sve poginule, umrle i nestale branitelje,  te svečane sjednice Općinskoga vijeća Domaljevac-Šamac.

U nazočnosti predstavnika općinskih, županijskih, te federalnih i državnih institucija, predstavnika nevladinog sektora, vjerskih institucija i gospodarstvenika, predsjednik Općinskoga vijeća Domaljevac-Šamac  Luka Lucić sačinio je retrospektivu urađenog u proteklih godinu dana, zahvalivši svima koji su svojim radom i angažmanom djelovali i radili na dobrobit lokalne zajednice. Među odlukama koje je donijelo Općinsko vijeće, kao posebno značajnu,  izdvojio je zakonsko stavljanje u funkciju državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup, u površini od 54 ha. Zahvalio je načelniku na dobroj suradnji i međusobnom uvažavanju, te pozvao sve političke stranke da aktivnim djelovanjem donose odluke od interesa za sve građane općine Domaljevac-Šamac.

-„U proteklih godinu dana susreli smo se s mnogo izazova koji su tražili ogroman trud i napor i ostvarili smo dosta rezultata“, kazao je načelnik Općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić, obraćajući se nazočnima na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća. Potkrijepio je to i konkretnim podacima. Općina je iz različitih izvora za razne projekte, kroz aplikacije na javne natječaje, privukla sredstva u iznosu od 800 000 KM. U suradnji s Vladama Republike Hrvatske, Federacije BiH, Županije Posavske, resornim županijskim  i federalnim Ministarstvima, te UNDP-o, započela strateški projekt – izgradnju vodotornja  vrijednog pola milijuna KM, te radove na vodovodnoj mreži. Dosta je urađeno i na cestovnoj infrastrukturi sredstvima od blizu pola milijuna KM, a u tijeku su i radovi na izgradnji višestambene zgrade za socijalno stanovanje na Jelasu, sa 9 stambenih jedinica. Poljoprivreda i gospodarstvo su značajni segmenti kojima se bavila općinska uprava, što će činiti i ubuduće. Otvoren je Ured Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Domaljevcu, a ovih dana bi trebala početi i isplata sredstava poljoprivrednicima, temeljem sporazuma o nabavci repromaterijala, potpisanog u svibnju ove godine. Suočavajući se s koronavirusom, načelnik Piljić je naglasio kako se od početka radilo kvalitetno, te da su sve službe reagirale pravodobno, što epidemiološku situaciju u toj općini čini stabilnom.

Čestitku za Dan Općine uputio je i predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić. Pohvalio je suradnju svih političkih aktera u općini, na dobrobit građana i lokalne zajednice, te obećao veću potporu Županije Posavske u budućim projektima, bitnih za opstojnost ljudi na ovim područjima.   

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password