Obavijest poljoprivrednim proizvođačima

Iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP obavještavaju poljoprivredne proizvođače da je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donijelo Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja novčanih potpora po modelu ostalih vrsta potpora koji je objavljen u („Službenim novinama Federacije BiH“, broj: 54/19) isti se odnosi na:

Rokove i uvjete za podnošenje Zahtjeva za potporu po modelu ruralnog razvoja u 2019. godini te prihvatljivi sektori za navedeno i to: mliječno govedarstvo, mesno govedarstvo, ovčarstvo i kozarstvo, svinjogojstvo, peradarstvo, proizvodnja voća, povrća i gljiva, proizvodnja ratarskih kultura, ljekovitog i aromatičnog bilja i cvijeća, pčelarstvo i akvakultura.

Potpora se provodi kroz mjere i to:

 1. Potpora ulaganju u poljoprivredne strojeve i priključne uređaje;
 2. Potpora ulaganju u poljoprivrednu opremu;
 3. Potpora ulaganja u nabavu rasplodne stoke i
 4. Potpora certifikaciji organske proizvodnje.

(Obavijest o rokovima i uvjetima za podnošenje Zahtjeva za potporu po modelu ruralnog razvoja u 2019. godini nalazi se u privitku ove Obavijesti kao i na stranicama FMPViŠ).

Također navedeni Pravilnik odnosi se i na uvjete i rokove za podnošenje Zahtjeva za potporu po modelu ostalih vrsta potpora u 2019. godini i to slijedeće mjere:

 1. Sufinanciranje premije osiguranja od mogućih šteta u poljoprivrednoj proizvodnji;
 2. Sufinanciranje organiziranja stručnih skupova, kongresa, simpozija, sajmova, seminara, promocija i izložbi iz oblasti poljoprivredno – prehrambenog sektora;
 3. Sufinanciranje izlaganja na manifestacijama od značaja za poljoprivredni sektor;
 4. Sufinanciranje izrade stručnog projekta „Program uzgoja autohtonih salmonidnih vrsta riba za potrebe poribljavanja otvorenih voda u Federaciji BiH;
 5. Sufinanciranje troškova realizacije aktivnosti poljoprivrednih zadruga;
 6. Sufinanciranje troškova realizacije aktivnosti poljoprivrednih udruženja;
 7. Sufinanciranje troškova realizacije aktivnosti poljoprivrednih saveza i
 8. Sufinanciranje uvođenja i certificiranje standarda u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

(Obavijest o uvjetima i rokovima za podnošenje Zahtjeva za potporu po modelu ostalih vrsta potpora u 2019. godini nalazi se u privitku ove Obavijesti kao i na stranicama FMPViŠ).

Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja novčanih potpora po modelu ostalih vrsta potpora i obrasci nalaze se u privitku ove obavijesti kao i na stranicama FMPViŠ.

Kontakt osobe ispred Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sektora poljoprivrede su Mato Oršolić, šef Odsjeka za ruralni razvoj, Muhidin Emić, šef Odsjeka za poljoprivredno savjetodavne službe, Jela Šimić, šef Odsjeka za biljnu proizvodnju i Marijana Vincetić, šef Odsjeka za animalnu proizvodnju.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password