Obavijest federalnog Zavoda za zapošljavanje

Federalni Zavod za zapošljavanje uputio je obavijest korisnicima koji su aplicirali na Javne pozive za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2020. i Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2020., a koji ispunjavaju uvjete iz programa, da je Upravni odbor Zavoda donio odluke koje se odnose na daljnju proceduru realizacije predmetnih programa, a u kontekstu ublažavanja mjera prevencije širenja epidemije koronavirusa u BiH.
Bitna značajka odluke koja se odnosi na Program sufinanciranja zapošljavanja 2020. je između ostalog, da će poslodavcima kojim je naredbama Federalnog stožera civilne zaštite, privremeno obustavljeno obavljanje djelatnosti zbog pandemije koronavirusa i koji su zbog navedenog morali otpustiti radnike zaposlene po Programu sufinanciranja zapošljavanja 2020., biti dozvoljeno zapošljavanje istih osoba u svrhu zaključivanja ugovora o sufinanciranju zapošljavanja.
Također, kada je riječ o Programu sufinanciranja samozapošljavanja „Start up 2020.“, odlučeno je da svi aplikanti koji su se uspješno prijavili, te ispunjavaju uvjete iz Programa, mogu pristupiti zaključenju ugovora o sufinanciranju samozapošljavanja u skladu s uvjetima definiranim Programom. Za sve dodatne informacije potrebno je kontaktirati nadležnu županijsku službu za zapošljavanje.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password