Nedjelja Caritasa u BiH 11. prosinca

Na treću nedjelju došašća, 11. prosinca 2016. koja se još naziva Nedjelja „Gaudete“ – Radujte se, Crkva u Bosni i Hercegovini obilježava Nedjelju Caritasa. Od njezina utemeljenja, naši bosanskohercegovački nad/biskupi pozivaju sve svoje vjernike i sve prijatelje Caritasa da budu aktivni i da se molitveno i nesebičnim darivanjem pribroje onima koji pokazuju ljudsku i vjerničku širinu prema bratu čovjeku koji je gladan i žedan, siromašan i bez krova nad glavom, bolestan i u dubokoj starosnoj dobi ili je bez posla. Brojna su područja ljudskog življenja uz brojne pojedince i zajednice koji očekuju od nas konkretnu potporu.

Tim povodom, u petak, 9. prosinca 2016. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog, ulica Kaptol 7 u Sarajevu s početkom u 11 sati održat će se konferencija za novinstvo na kojoj će govoriti nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik Caritasa Bosne i Hercegovine i aktualni ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević. Konferenciju će animirati djelatnik Caritasa BiH gosp. Miroslav Valenta.

Tijekom konferencije predstavnici medija bit će upoznati o djelovanju Caritasa na svim razinama, posebno Caritasa BiH, te o poteškoćama u kojima se nalaze osobe u potrebi, a koje se obraćaju Caritasu.

Caritas BiH pripremio je razne materijale za Nedjelju Caritasa kao što su: prigodni plakat, prigodna poslanica predsjednika Caritasa BiH uzoritog Vinka kardinala Puljića s prigodnom molitvom vjernika, jednolisni zidni imendanski kalendar za 2017. god. i po prvi puta Rokovnik s imendanskim kalendarom. Svi navedeni materijali su dostupni na web stranici Caritasa BiH. (caritas.ba/kta)

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password