NATJEČAJ za Književnu nagradu “FRA MARTIN NEDIĆ“ za 2021.g.

Upravni odbor Zaklade Terra Tolis donio je odluku o raspisivanju NATJEČAJA za dodjelu Književne nagrade “FRA MARTIN NEDIĆ“ za 2021. Na natječaj se mogu prijaviti svi koji su objavili književno umjetničko djelo od početka 2020. do 1. travnja 2021. godine. Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa, a bit će uručena na književnoj večeri u okviru manifestacije Dani Tolise krajem sredinom lipnja 2021. godine. Književna nagrada ustanovljena je kako bi se očuvalo sjećanje na život i djelovanje prvog ilirca iz Bosne, fra Martina Nedića (Tolisa, 1. travnja 1810. – 26. svibnja 1895.).

Ovu nagradu Zaklada dodjeljuje od 2010. godine, a unatoč prošlogodišnjoj odgodi i konačno skraćenom izdanju Dana Tolise, koji su, umjesto u lipnju, bili u listopadu, kontinuitet Književne nagrade “Fra Martin Nedić” uspješno je održan i nagrade su dodijeljene. Uz nadu da ove godine neće biti takvih niti ikakvih drugih poteškoća, sa zadovoljstvom vas pozivamo da sudjelujete u natječaju.

Natječaj je otvoren od 7. siječnja do 1. travnja 2021. godine. Detaljnije obavijesti o tijeku i rezultatima natječaja autori, nakladnici i svi zainteresirani mogu pročitati na internetskoj stranici www.tolisa.info. Autori, uz svoju kućnu i e-mail adresu te kraći životopis, trebaju poslati četiri primjerka knjige na adresu: Zaklada Terra Tolis, Ulica Ive Andrića 23A, 76272 Tolisa, Bosna i Hercegovina ili na adresu: Krešimir Dominković, Grobnička ulica 3, 10110 Zagreb, Republika Hrvatska

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password