Nakon više od 20 g. Vlada ŽP potpisala Kolektivne ugovore sa Sindikatima zdravstva

U zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju potpisani su Granski kolektivni ugovori između Vlade Županije Posavske i predstavnika sindikata zdravstva (Granski kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u djelatnosti doktora medicine i stomatologije i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriji ŽP). Potpise na ugovore stavili su u ime Vlade ŽP predsjednik  Marijan Klaić, u ime sindikata, predsjednici dva sindikata dr. Branislav Milić i Andrej Radman.

Potpisnici su u izjavi za medije izrazili obostrano zadovoljstvo okončanjem dugotrajnog  procesa pregovaranja, prije svega na korist pacijenata, građana Županije Posavske kojima je neophodna zdravstvena skrb. –„Želim da ovaj čin potpisivanja  Kolektivnih ugovora bude uvod u dobru suradnju, te dobra osnova i za buduće pregovore koji će uslijediti za godinu dana. Siguran se da će potpisivanje ugovora  također doprinijeti boljoj organizaciji i povećanoj odgovornosti unutar svih zdravstvenih ustanova , prvenstveno da bi pacijenti bili zadovoljni. Nadam se da ćete reorganizacijom u vašim ustanovama stvoriti dodatne uvjete za povećanje plaća. Mi smo iz Vlade Županije Posavske pokazali maksimalno razumijevanje za zahtjeve zdravstvenih djelatnika, a na vama je da tražite modele unutar vaših ustanova tamo gdje imate prostora“, izjavio je premijer Klaić.

-„Jako smo zahvalni na strpljivosti i razumijevanju naših problema, osobito od strane predsjednika Vlade ŽP, bez kojeg ovo zacijelo ne bi bilo riješeno. Siguran sam da je ovo  veliki korak za naše zdravstvo“, izjavio je dr. Branislav Milić u ime Sindikata medicine i stomatologije.     –„Za nas je ovo povijesni čin i povijesni dan. Treba znati da u proteklih više od dvadeset godina zdravstvo nije imalo potpisan Kolektivni ugovor, pa je tim veće naše zadovoljstvo“, kazao je Andrej Radman.

U ime Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike Vlade ŽP Zvonko Marković, pomoćnik ministra također je bio nazočan svečanom činu potpisivanju. –„Ministarstvo je imalo aktivnu ulogu u cijelom pregovaračkom procesu, od izrade ugovora do njegovog konačnog potpisivanja. Završni dio u svemu ovome je davanje suglasnosti od strane Vlade, a nakon potpisanih (zaključenih) kolektivnih ugovora upravna tijela ustanova ŽP dužna su donijeti nove Pravilnike o radu“, izjavio je Marković.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password