Najave za vikend događanja

U Dislociranom centru Pravnog fakulteta Sveučilišta Mostar u Orašju diplome o završenom školovanju dobilo je 68 studenata, Među njima je 23-oje magistara prava, 34 diplomirana pravnika i 11 pravnika. Svečanost dodjele diploma održat će se večeras u amfiteatru ŠC fra Martina Nedića u Orašju, s početkom u 19,00 sati.

Članice Zajednice Kraljice Katarina Kosača, u suradnji s članicama KUD-a „Ravnica“ Oštra Luka – Bok organiziraju u nedjelju 24. travnja druženje u Domu kulture od 17 sati. Iako prvo, ovo nije i posljednje zajedničko druženje i projekt, jer je namjera organizatorica da ovo postane tradicija, a ista druženja će se nastaviti i u drugim mjesnim zajednicama. Na druženjima će biti izloženi tradicijski predmeti ovoga kraja, koje su koristili naši preci, a kroz igrokaz i pjesmu bit će prikazani i izvorni posavski običaji. Organizatorice su pozvale sve građane općine Orašje da dođu na ovo druženje, u Dom kulture u Oštroj Luci od 17 sati i uživaju u bogatoj tradiciji našega kraja.

„Grebnice na granici“ prvijenac je autora Mate Špionjaka iz Grebnica, koji će javnosti biti predstavljen sutra 23. travnja. Ovo je, kažu iz Organizacijskog odbora,  prva knjiga o Grebnicama i prvi puta da se u Grebnicama organizira promocija jednog grebničkog autora koji se bavi poviješću, običajima, kulturom i sportom ovoga mjesta. Promocija će se održati u prostorijama OŠ u Grebnicama, s početkom u 18 sati. Iz Organizacijskog odbora pozvali su sve mještane Grebnica i sve zainteresirane građane da dođu na promociju i čuju zanimljive podatke o povijesti ovoga posavskog kraja.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password