Na prvom treningu HNK Orašje čak 28 nogometaša

Na prvom ovogodišnjem okupljanju oraške labudove su dočekale snježne pahuljice, koje su  nestajale već pri prvom dodiru s travnjakom. Prvi trening u sklopu zimskih priprema protekao je u dobrim uvjetima i dosta pozitivnom ozračju s neuobičajeno velikim brojem igrača. Na prozivci se okupilo čak 28 nogometaša, a od jesenske garniture opravdano su izostali kapetan Marko Prgić i mladi Zvonimir Mikić koji u Slovačkoj dogovara mogući angažman. Stručnom stožeru su na prozivku stigli: vratari Kurbašić, Živković i Lovrić, zatim Marošević, Brković, T.Marković, Đukić, M.Živković, Fačić, Šabić, Lugavić, Đurčević, Radulović, Dominković, Z.Marković, Matolić, Zv.Mikić, Veselov, povratnici Mišković, Gajčević i Benković, te novajlije Poturalić, M.Kobaš, Knežević, Hrštić, Studenović, Hasanbašić i Perić.

Dvosatni trening protekao je u vaganju i testiranju ulaznih kapaciteta igrača, a nije izostalo ni igre s loptom. Većina igrača je pauzu iskoristila za nastupe na malonogometnom turniru, a raduje povratak oporavljenog Radulovića. U kadru su ponovno vratar Živković i Gajčević, te nekoliko mladih iz oraške nogometne škole koji su se kalili u županijskim klubovima. Konkurenciju u napadu pojačat će Poturalić, donedavno član ekipe Tuzla City, a moguće je još koje ime u narednim danima. U početku će raditi dva treninga dnevno i koristiti dvoranu, a prioritet će biti rad s loptom. -Šest tjedana je dovoljno da se igrači dobro spreme, a kroz utakmice ćemo provjeriti njihove mogućnosti. Svi imaju ravnopravne uvjete, ali zahtijevam ozbiljnost i maksimalni angažman. Na igračima je da pokažu jesu li zreli za ovaj klub i da se na terenu izbore za majicu, kazao je trener Samir Smajlović.   Njemu će kroz narednih šest tjedana pomagati Luka Kobaš, Dejan Smajlović i Milan Pajić. Kobaš je starosjedilac u Orašju i ostvario je zavidan uspjeh u vratarskoj karijeri. Izuzetno je pozitivna osoba i primjer mladima kako se gradi karijera. Nezaobilazni Pajić je godinama u klubu, gotovo kao inventar i tu je da pruža podršku ekipi i u stožeru, dok je Dejan na početku trenerske karijere i nametnuo se autoritetom.

-U narednim danima očekujemo da se ekipi priključi još par igrača, a četvorici smo se zahvalili, jer na određenim pozicijama nismo bili zadovoljni njihovim mogućnostima. Pružit  ćemo priliku drugima, jer smatramo da u našem okruženju imamo kvalitetnih mladića koji mogu odgovoriti zahtjevima. Nastojat ćemo više koristiti mlađe domaće momke, što je uostalom i naš cilj da se orijentiramo na potencijal iz lokalnih klubova koji su iznimno bogati talentima, naglasio je trener Smajlović. Stoper Marijan Marošević, jedan od najiskusnijih labudova, uvjeren je da ova momčad može ponoviti igru od jeseni.-Naša kombinacija mladih i nekolicine iskusnih igrača bit će težak zalogaj za sve suparnike. Imamo kvalitetu za gornji dio tablice, poručio je Marošević.

Stručni stožer je uz plan rada dogovorio i odigravanje pripremnih utakmica, a prva je već u subotu s premijer ligašem Radnikom iz Bijeljine. Potom četiri susreta sa slavonskim ligašima Vukovarom, Osijekom, Graničarom i Cibaliom. U završnom dijelu ostaje susret sa  Slogom iz  Crnjelova i generalka u Modriči.  Labudovi će startati sa sedme pozicije, a govoreći o ambicijama, trener Smajlović je naglasio kako je prvenstveni cilj, ostanak u ligi. -Liga je izuzetno zahtjevna, ispada 4 ili 5 ekipa, ali ja vjerujem u ove igrače i smatram da ostanak neće biti upitan. Od navijača očekujem u prvom redu strpljenje i povjerenje u ekipu. Baziramo se na mlađe igrače i njima je potrebna podrška, a rezultati sigurno neće izostati, poručio je trener Samir Smajlović.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password