Manifestacija Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje

Učenici OŠ Vladimira Nazora Odžak predstavljali su svoju školu, općinu i  Županiju Posavsku  na Državnoj smotri  Udruge „Lijepa naša“ povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, koja je ove godine održana u Malinskoj, na otoku Krku. S njima je bio i ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP Mario Pejić. Učenici su uredili štand u duhu tradicije zavičaja, te izložili predmete iz naše prošlosti kao i likovne radove iz svoje škole, a neizostavni dio štanda bili su slasni i ukusni proizvodi od brašna koje su priredili roditelji učenika

Manifestacija Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje danas je održana u Područnoj školi u Matićima. Djeca i učitelji pripremili su prigodan program i mještanima Matića prikazali izložbu plodova zemlje, kruha, krušnih proizvoda i starih alata. Posljednju priredbu OŠ Stjepana Radića organizira sutra u Područnoj školi u Boku u 11,00 sati.

U OŠ  A.G.Matoša u Vidovicama danas je također održana manifestacija Dani kruha i zahvalnosti plodovima zemlje. U prostorijama škole od 09.listopada je postavljena izložba starina, alata i plodova zemlje i ruku  vrijednih mještana. Cijela škola odiše bojama jeseni i sve je u duhu Dana kruha, a izložbu svakodnevno  mogu pogledati mještani Vidovica, Kopanica i Jenjića. Kao i svih godina prigodan program pripremili su i izveli učenici recitatorske i dramske  sekcije, zbora i njihovi nastavnici s temom plodova zemlje.  Skupa s roditeljima učenici su bili angažirani na pripremi hrane koju su kušali svi prisutni, a manifestaciju su posjetili i pozdravili župnici iz Vidovica i Kopanica, vlč. Josip Senjak i Djuro Živković. Po završetku programa, preostale količine hrane spremljene su u kuhinju koju će učenici blagovati u narednim danima.

Manifestacija Dani kruha, danas je održana i u Udruzi „Put u život“ Orašje, a po tradiciji Dani zahvalnosti za plodove zemlje bit će održani i u crkvi UBDM Tolisa, u nedjelju 22. listopada, nakon Sv. mise u 10,00 sati.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password