Luka Modrić najbolji nogometaš svijeta igrao i u Posavini

  • Luka Modrić najbolji nogometaš svijeta igrao i u Posavini
  • Luka Modrić najbolji nogometaš svijeta igrao i u Posavini
  • Luka Modrić najbolji nogometaš svijeta igrao i u Posavini
  • Luka Modrić najbolji nogometaš svijeta igrao i u Posavini

Nakon što je kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u Parizu proglašen nogometašem godine u izboru uglednog francuskog magazina, ne prestaju stizati čestitke sa svih strana svijeta. „Zlatnu loptu“ Modrić je osvojio u vrlo jakoj konkurenciji u izboru 176 novinara i ovo je za njega četvrto veliko priznanje u 2018.godini. Dobio je nagradu za najboljeg igrača svjetskog prvenstva u Rusiji, proglašen je najboljim u Europi u izboru Europske nogometne federacije, te najboljim igračem svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije. Proglašenje Luke Modrića nogometašem godine s velikim oduševljenjem je dočekano u Posavini. Ljubitelji nogometa s ponosom ističu Lukinu povezanost s oraškom općinom kroz tri zanimljiva detalja.

Javnosti u BiH gotovo je nepoznata činjenica da je Luka Modrić, uz nastupe u majici mostarskog  Zrinjskog, čvrsto povezan i sa Bosanskom Posavinom, točnije općinom Orašje, pa ovom prigodom vrijedi  istaknuti tri zanimljive poveznice. U jesen 1985.godine godine malenog Luku je na krštenju u crkvi kraj Obrovca držao Posavljak, Ivica Blažanović iz Ugljare kraj Orašja.  Ivica je tekstilni inženjer i skupa s Lukinim tatom Stipom radio je u „Trio Trikotaži“ Obrovac. Sprijateljili su se i kad se mali Luka rodio, Ivica ga je, kao krsni kum držao na krštenju. Početkom rata 91.godine Stipo je s obitelji izbjegao u Zadar, a Ivica u Beč i od tada je njihova veza neraskidiva.

Prije 15 godina, točnije 20.svibnja 2003.godine, Luka Modrić je nastupio na stadionu Sloge u Tolisi i vrlo dobrom igrom već tada skrenuo pozornost javnosti na iznimno raskošan talent. Riječ je o prijateljskoj nogometnoj utakmici reprezentacija BiH i Hrvatske, za igrače do 18 godina. Također 2003.godine Modrić je u majici Zrinjskog iz Mostara u susretu protiv HNK Orašje postigao svoj prvi pogodak u Premijer ligi BiH. Bilo je to 12.listopada u Mostaru na utakmici  koja je završila pobjedom domaćina 5:3.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password