spot_img
19.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiKvizaši iz Orašja srebreni na natjecanju u Vitezu

Kvizaši iz Orašja srebreni na natjecanju u Vitezu

Kvizaška scena na području grada Orašja sve je popularnija, masovnija i sve aktivnija te okuplja i privlači veliki broj ljubitelja natjecanja u provjeri znanja. Odličnom organizacijom, zanimljivim i atraktivnim pitanjima iz svih sfera života, voditelj jedinog PUB kviza na području grada Orašja,  Zvonimir Pejić zaintrigirao je ne mali broj osoba de se okušaju i na zabavan način provjere i testiraju svoje znanje. Ne samo da naši, prvenstveno mladi sugrađani, „odmjeravaju snage“ u znanju na domaćem terenu, nego se uspješno prezentiraju i na natjecanjima u drugim bh gradovima, te u Hrvatskoj. Tako je ekipa iz Orašja, koju čine Zvonimir Pejić, Mario Dominković i Tomislav Nedić s područja Orašja, te Marko Bagić iz Cerne i Domagoj Šesto iz Vinkovaca, sudjelovala u Vitezu (18 . i 19. 11.) na Central kvizu u organizaciji svjetskog kvizaškog prvaka Deana Kotige.

Peteročlana PUB ekipa iz Posavine koja se predstavila pod imenom „Ured za spolne odnose s javnošću“ u iznimno jakoj konkurenciji, među 91-om ekipom iz cijele Bosne i Hercegovine u ukupnom poretku prve i druge večeri, zauzela je visoko drugo mjesto i zasluženo se okitili srebrenim medaljama. „Pitanja su bila prilično teško, ipak ih je sastavio svjetski kvizaški mag Dean Kotiga, ali i naše znanje je bilo na zavidnoj razini što potvrđuje i ovaj rezultat“, kazao je voditelj ekipe Zvonimir Pejić. Natjecanje je bilo zanimljivo, uzbudljivo i edukativno, a poslije kviza uslijedilo je i duženje, koje je Zvonimir iskoristio za razgovor s Kotigom, jer ga već iduće godine želi dovesti i na natjecanje u Orašje.

S obzirom na brzorastući trend PUB kvizova, osim na području grada Orašja, ovakvo natjecanje se održava i u Domaljevcu, gdje je u začetcima, što je odličan test i priprema za natjecanja većeg ranga. Tako će PUB kviz ekipa sastavljena od igrača s područja Orašja i iz Hrvatske,  16.prosinca sudjelovati na finalu lige „Urbana kviz priča“ koje se održava u više od 20 gradova u Hrvatskoj. Naši predstavnici idu u Zagreb, na finalnu večer, gdje će se boriti za primamljivu nagradu od 4 000 eura za prvo mjesto. Zvonimir je najavio i veliki humanitarni kviz u Matićima 5. siječnja 2024.g. u organizaciji Udruge kvizaša „Enigma“ Orašje i Udruge „Matići u srcu“.  

spot_img

najnoviji članci

istražiti više