Karnevalske zabave u Posavini

Centar za kulturu Orašje i ove godine priprema tradicionalni dječji karneval, posljednjega dana poklada, u utorak 13. veljače, izvijestila nas je danas v.d. ravnateljice Mandica Živković. U karnevalskoj povorci, koja će u podne krenuti ispred Osnovne škole Orašje, uz učenike te škole, po tradiciji će biti i polaznici DV „Pčelica“ Orašje, koji će i ove godine iskazati svoju maštovitost i kreativnost. Karnevalska povorka će se zaustaviti kod parka, gdje će imati i prigodan program, a u slučaju lošeg vremena program će biti održan u kino-dvorani u Orašju. Organizator je i ove godine osigurao krafne i čaj, a za najbolje maske i prigodne nagrade. Nadaju se lijepom vremenu i velikom odzivu naših građana na ovu tradicionalnu manifestaciju u Orašju.

S ciljem dobre zabave, zajedničkog druženja i očuvanja tradicije, pokladne zabave organiziraju i ostale škole na našem području, kao i većina mjesnih zajednica. Učenici i djelatnici OŠ A.G. Matoša Vidovice organiziraju karnevalsku povorku u utorak 13. veljače, koja će od 13 sati krenuti ispred škole u Vidovicama prema zgradi MZ Kopanice, gdje će biti i prigodan program, uz izbor najboljih maski.  U Tolisi, pokladni maskenbal organizira KUD Kralj Tomislav, također u utorak, ali s početkom u 12 sati. Program će započeti pokladnim mimohodom od škole do Doma, a nastavit će se u 19 sati u Domu mladeži, s izborom najbolje maske. Za sve prijavljene pod maskama osigurane su vrijedno robno-novčane nagrade, a za sve sudionike kuhano vino i dobar provod uz glazbu uživo. U Matićima će pokladni karneval biti održan u nedjelju navečer, od 19 sati u Domu kulture. Za najbolje dvije maske i najbolju maskiranu skupinu osigurane su nagrade. Istu večer pokladnu zabavu organizira i MZ Donja Mahala, u Domu mladeži, ali od 19,30 sati, uz glazbu uživo i vrijedne nagrade za najbolje maske. MZ Bok Pokladne večeri organizira po tradiciji tri dana, od 11. do 13 veljače. Prva večer u nedjelju predviđena je za dječji karneval u Domu kulture od 19 sati, u ponedjeljak je „Igra i ples pod maskama“ od 20 sati, a u utorak, također od 20 sati, izbor najljepše maske i prigodan program. Lučka pokladna večer, u organizaciji Vijeća MZ,  održat će se u utorak od 19,30 sati u Domu kulture. Tri najbolje maske očekuju novčane nagrade, a sve posjetitelje prigodan program uz glazbu uživo, te krafne i piće gratis.

I u općini Domaljevac-Šamac OŠ Braće Radića organizira  školski karneval, u utorak 13. veljače. Karnevalska povorka će krenuti od 11,30 ispred središnje škole u Domaljevcu prema HKC-u gdje će se održati zabava, a za sve učenike osigurani su sokovi i krafne.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password