Javni poziv Ministarstva gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP za subvencioniranje dijela neto plaće za travanj 2020.

Sukladno programskim aktivnostima u 2020. godini, a na temelju Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2020. godinu na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga,
Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP, danas je objavilo javni poziv za korištenje financijskih sredstava na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga. Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava gospodarskih subjekata (poduzeća, obrta i zadruga), za subvencioniranje isplate, dijela neto plaće za mjesec travanj 2020. godine za dio zaposlenih. U obzir će se uzimati postotak pada prihoda (prometa) za mjesec travanj ove godine, u odnosu na isti mjesec u prethodnoj 2019. godini.
Financijska sredstva su osigurana u Proračunu ŽP za 2020. godinu. Dodjeljuju se kao nepovratna sredstva, u vidu subvencije poduzećima, obrtima i zadrugama, radi ublažavanja negativnih ekonomskih učinaka, ostvarivanja financijske stabilnosti, te opstojnosti istih, kao i očuvanja radnih mjesta na području ŽP. Iznos subvencije dijela neto plaće, sa razine Županije Posavske, iznosi 300 maraka po uposlenom. Krajnji rok za podnošenje i dostavu prijava je 25.05. ove godine. Prijavu i kriterije, kao i cjelokupan tekst za ovaj Javni poziv, možete preuzeti na službenoj stranici Vlade ŽP.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password