Izborna kronika 28.09.2018.g.

Općinsko izborno povjerenstvo Orašje jučer je održalo obuku članova biračkih odbora i mobilnih timova te njihovih zamjenika, na kojoj je sudjelovalo oko 200-njak osoba. Obuka je organizirana u kino-dvorani Orašje, tijekom koje su članovi OIP-a Orašje upoznali sudionike s njihovim zadaćama na dan izbora, prezentiran je i video materijal o izbornom procesu te upriličena i prezentacija izbornog ciklusa, nakon čega su zainteresirani mogli postavljati i pitanja. U drugom dijelu sudionici su pristupili polaganju testa, nakon čega će dobiti i certifikate o završenoj obuci. Ranije su ovaj proces prošli i predsjednici i njihovi zamjenici biračkih odbora i mobilnih timova, a u subotu, uoči izbora, predsjednici će preuzeti izborni materijal te skupa s članovima pripremiti biračka mjesta za glasanja, kazali su nam u OIP-u Orašje

Odlukom Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o utvrđivanju izvadaka iz središnjeg biračkog popisa za birače koji će glasati putem mobilnog tima na Općim izborima 2018.g., utvrđeno je da će se na izvatcima iz središnjeg biračkog popisa naći ukupno 12 143 birača. Sastavni dio ove odluke su izvatci iz središnjeg biračkog popisa u elektronskom obliku, za birače koji će glasati putem tima i po općinama i mobilnim timovima, ističu u SIP-u BiH.

Stranačke aktivnosti:

U Kostrčkom Domu sinoć je održan predizborni skup HDZ BiH i stranaka okupljenih u HNS u nazočnosti oko 150 članova i simpatizera HDZ-a iz Kostrča i susjednih mjesta. Govorili su nositelji lista HDZ-a za predstojeće izbore, načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić, Tunjo Mikić predsjednik Temeljnog ogranka HDZ Kostrč te Zvonko Mišković, donedavno Konzul BiH u Štuttgartu. Istaknuti su realizirani i  planirani projekti u Kostrču a na kraju je upućen poziv za veliki predizborni skup HDZ BiH 1.10. u Orašju, na kojem će govoriti predsjednik HDZ BiH i kandidat za Hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, izvijestili su iz TO HDZ-a Kostrč.

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović upozorio je da trenutna situacija u našoj zemlji, regiji i svijetu ukazuje na izazovan period koji stoji pred Bosnom i Hercegovinom te da su za taj period Bošnjacima i svim bosanskohercegovačkim patriotima potrebni ljudi koji su u stanju prevladati sve izazove koji nam predstoje, stoji uz ostalo u priopćenju Press centra SDA.

Želeći upoznati javnost sa smjernicama Izbornoga programa koji na predizbornim skupovima predstavljaju biračima, Koalicija Hrvatsko zajedništvo nastavlja s njegovom prezentacijom po pojedinim točkama u kojima nudi konkretna rješenja za najvažnija pitanja iz političkoga, društvenoga i ekonomskoga života BiH, sa svrhom OPSTANKA i OSTANKA hrvatskoga naroda i svih drugih u ovoj zemlji, izvijestili su iz Informativno-promidžbenog ureda Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

Socijaldemokratka partija BiH, na svojim je izbornim skupovima u Mostaru i Stocu, najavila kako će poslije izbora ukinuti, kako kažu, neustavne institucije na koje su drugi pristali! Građanima su poručili kako je jedino glas za SDP-ove liste i za prof. dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, glas za ustrajnu, smislenu borbu protiv dijeljenja države BiH, priopćeno je iz SDP-a BiH.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password