Izborna kronika 27.09.2018.g.

U današnjoj Izbornoj kronici Radio postaje Orašje donosimo informaciju iz općinskog izbornog povjerenstva Orašje i Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, te nekoliko stranačkih priopćenja.

Nakon što je u općini Orašje, u susret općim izborima, protekloga četvrtka održana obuka za predsjednike biračkih odbora i mobilnih timova, te njihove zamjenike, danas će ista biti i za članove i njihove zamjenike  Obuka će biti u kino dvorani  u Orašju s početkom u 16.00 sati, a svi sudionici sa sobom trebaju donijeti izvod iz banke o transakcijskom računu na koji će im biti uplaćene novčane naknade za rad i obuku, istaknuli su u Općinskom izbornom povjerenstvu Orašje.

Na sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH za novog predsjednika izabran je Branko Petrić koji će funkciju preuzeti u ponedjeljak. Petrić će zamijeniti aktualnu predsjednicu Irenu Hadžiabdić, kojoj krajem ovog mjeseca ističe mandat. Stručnjaci tvrde kako ova izmjena ne bi smjela ometati rad SIP-a i utjecati na provedbu Općih izbora, jer je predsjednik samo prvi među jednakima i nema posebnih ovlaštenja.

U nastavku slijede predizborna priopćenja stranaka.

Na predizbornom skupu Temeljnog ogranka HDZ BiH Orašje, predstavljajući listu od 26 imena s partnerom HSP, nositelj liste za Skupštinu ŽP Đuro Topić je uz ostalo kazao kako je to lista iza koje stoji  snaga i energija koja može donijeti optimizam u budućnost ovoga kraja, iskoristiti konkurencijske prednosti, napraviti kvalitetna radna mjesta i dovesti investitore, priopćeno je iz Temeljnog ogranka HDZ BiH Orašje.

Ivan Penava, gradonačelnik Grada heroja Vukovara, iskazao je neupitnu potporu dr. Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ BiH i kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH u ime HNS-a, kao i ostalim kandidatima Hrvatskog narodnog sabora za sve razine vlasti.

Na završnom predizbornom skupu u Ljubuškom, Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 i voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo, među ostalim je poručio da je ključno hrvatsko pitanje da naša djeca uče na materinskom jeziku o svojoj kulturi, povijesti, identitetu i tradiciji, navode u priopćenju iz Informativno-promidžbenog ureda Koalicije.

Na predizbornom skupu Socijaldemokratske partije BiH u Hadžićima  predstavljeni su kandidati i Plan 10 SDP-a.  Ključna poruka građanima je da postoji mnogo stranaka, ali su samo dva izbora: Birat će oni kojima je dobro ovakvo stanje i oni koji žele promjene.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password