Izborna kronika, 24.09.2018. godine

Ušli smo u treći tjedan predizborne kampanje u susret Općim izborima u BiH. RPO prati predizborne aktivnosti kroz Izbornu kroniku, koja će kroz ova dva tjedna, do izborne šutnje, biti emitirana u terminu od 14,30 sati. U današnjoj Izbornoj kronici donosimo informaciju iz Općinskog izbornog povjerenstva Orašje, a drugi dio kronike,  kao  i do sada, posvećen je stranačkim aktivnostima.

Iz Općinskog izbornog povjerenstva Orašje pozvali su sve birače da još jednom provjere na Internet stranici www.izbori.ba gdje su registrirani za glasanje, odnosno da provjere nalazi li se njihovo ime na spisku birača koji glasaju putem pošte. U cilju zaštite svog biračkog prava, svaki birač čije ime se nalazi na spisku birača koji su upisani da glasaju putem pošte, a nije dostavio prijavu za glasanje putem pošte, može uputiti prigovor na adresu: info@izbori.ba, samostalno ili putem OIP-a Orašje. Tim biračima bit će omogućeno pravo glasanja na dan izbora na biračkom mjestu na nepotvrđenim listićima u Srednjoj strukovnoj školi u Orašju, ističu u OIP-u. .Povjerenstvo je provelo obuku za predsjednike biračkih odbora i mobilnih timova i njihove zamjenike, a u četvrtak 27.9. u Kino dvorani Orašje bit će održana i obuka za članove biračkih odbora i mobilnih timova te njihove zamjenike.

Slijede i priopćenja za javnost:

Koalicija Hrvatsko zajedništvo, u priopćenju za javnost, navodi da će ako bude u vlasti, vratiti vjeru ljudima, podignuti gospodarstvo na višu razinu, dovesti investitore, izgraditi prometnice, ulagati u infrastrukturu, a na posebnom mjestu bit će majka koja je temelj opstanka hrvatskoga naroda na ovim područjima. Pozvali su građane da izađu na izbore 7. listopada  .

Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, boravio je u  Stuttgartu, gdje je održana „Hercegovačka večer“ u organizaciji zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj. Prije Hercegovačke večeri, predsjednik Čović se sastao sa koordinatorima SR Njemačke, Švicarske i Austrije za Opće izbore u BiH, izvijestili su iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH

 

Rukovodstvo SDP-a BiH i kandidati na Općim izborima su poručili da je u BiH sazrelo vrijeme za korjenite društvene promjene. Bosna i Hercegovina će ući u NATO i Europsku uniju kao jedinstvena, multietnička država, poručuju iz SDP-a BiH. Sutra će SDP BiH održati predizborni skup u Odžaku, u centru za kulturu od 17 sati, na kojem će,  uz ostale, govoriti i predsjednik stranke Nermin Nikšić, izvijestili su iz SDP-a BiH.  .

Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH najavio je da će, ukoliko bude izabran, inicirati pojačanu sigurnosnu i vojnu suradnju Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država. To je, smatra Džaferović, u interesu i BiH i SAD, jer najveći dio ozbiljnih izazova s kojima se suočavamo zahtijevaju zajednički odgovor i pojačanu suradnju u svakom smislu, a naročito u ovim specifičnim oblastima, priopćeno je iz Pess centra SDA.

U cilju da podrži razumijevanje mladih u izbornom procesu za Predsjedništvo BiH, Institut za razvoj mladih KULT do listopada 2018. godine organizirat će susrete mladih ljudi sa kandidatima/kinjama za Predsjedništvo BiH. Gost događaja Kava sa… je  Jerko Ivanković Lijanović, kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za člana Predsjedništva BiH. Susret će biti  sutra u Sarajevu, izvijestili su iz KULT-a.

To bi bilo sve što smo izdvojili za današnju IK RPO. Pratite nas i suttra od 14,30 sati. Do slušanja.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password