Izborna kronika, 14.09.2018. godine

Veći dio emisije posvećen je stranačkim priopćenjima, koje su nam dostavili izborni stožeri stranaka.  Na početku emisije najprije prenosimo dio priopćenja iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, koje se oglasilo po pitanju zloupotrebe osobnih dokumenata potencijalnih birača.

Središnje izborno povjerenstvo BiH jučer je donijelo odluku kojom je odbijen upis za 9.136 birača u izvod iz Središnjeg izbornog povjerenstva za glasanje izvan BiH. Razlog je što nisu ispunjeni zakonom propisani uvjeti  i tom prigodom SIP je ukazao na osnovanu sumnju da su u procesu registracije birača izvan BiH, falsificirani potpisi i zloupotrebljavani osobni dokumenti, priopćili su iz SIP-a i pozvali birače da provjere status svoje registracije na web stranici SIP-a BiH, pod linkom “Da li ste registrirani”.

Kompletnu informaciju o mogućem počinjenju kaznenog djela u postupku registracije birača izvan BiH s pratećom dokumentacijom, SIP BiH će dostaviti nadležnom tužiteljstvu. O mogućem počinjenju kaznenog dijela, SIP su osim birača, informirale i pojedine policijske uprave i općinske izborne komisije. Većina tih informacije se odnosi na općine Veliku Kladušu, Modriču i Orašje, priopćili su iz SIP-a.

U nastavku slijede priopćenja iz stranaka:

Na obilježavanju 23. obljetnice oslobođenja hrvatskog kraljevskog grada Jajca boravio je i dr. Dragan Čović, kandidat HDZ-a BiH za člana Predsjedništva BiH i tom prigodom u izjavi za medije istaknuo:-„ Još uvijek smo na prekretnicama kada je u pitanju hrvatski narod u BiH.Zbog toga mi je drago kada smo svijeće palili, da je bilo onoliko mladih ljudi“. Potporu dr.Čoviću sa skupa u Jajcu uputio je Klub utemeljitelja HDZ BiH, izvijestili su u priopćenju za javnost iz HDZ BiH. iz

U Mostaru je u nazočnosti oko 700 članica obilježena X. obljetnica utemeljenja Zajednice žena HDZ-a BiH. Marina Pendeš, predsjednica ZŽ HDZ-a BiH i ministrica obrane, kazala je kako ova velika obljetnica ujedno humanitarna večera, pokazuje zapravo ljubav, ali isto tako vraća nadu u bolje sutra i u našu domovinu.

Izaslanstvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo jučer je posjetilo Brčko distrikt BiH. U izjavi za medije dr. Diana Zelenika, kandidatkinja HDZ-a 1990. za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, među ostalim je istaknula: -„Smatram kako je Brčko iznad svih ostalih sredina u BiH i da je primjer Brčkog zvijezda vodilja koja nas vodi prema trajnom rješenju problema u BiH“.

S ovim priopćenjem poštovani slušatelji završavamo današnju Izbornu kroniku. Iduća je u ponedjeljak 17.rujna. Hvala na pozornosti.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password