Izborna kronika, 12.09.2018. godine

Slijedi Izborna kronika, posvećena predizbornoj kampanji za Opće izbore u BiH 7. listopada.

Općinsko izborno povjerenstvo Orašje zaprimilo je krajem protekloga tjedna glasačke kutije za opće izbore u BiH 7. listopada. Ukupno je za ovu izbornu jedinicu Središnje izborno povjerenstvo BiH distribuiralo 53 prozirne glasačke kutije, a danas će iz SIP-a stići i preostali neosjetljivi glasački materijali, osim glasačkih listića, koji će biti dopremljeni neposredno pred izbore, doznajemo u OIP-u Orašje. Podsjetimo, na području općine Orašje na dan izbora bit će otvorena 23 redovna i jedno biračko mjesto za glasanje u odsutnosti i na nepotvrđenim listićima, a bit će i angažirana dva  mobilna tima.

Jučer je u svim mjesnim zajednicama općine Orašje obilježena 28.obljetnica osnivanja OO HDZ Orašje. Članstvo HDZ BiH, skupa s utemeljiteljima stranke, okupilo se  u svim temeljnim ograncima na Spomen obilježju poginulim braniteljima i paljenjem svijeća odali počast svim  poginulim i preminulim članovima HDZ-a BiH. –„Obljetnicu  smo obilježili na dostojanstven način bez korištenja u predizborne svrhe“, rekao je Stanko Vincetić predsjednik OO HDZ BiH Orašje.

Slijede stranačka priopćenja, a ovih dana najaktivniji su iz HDZ-a BiH, Koalicije Hrvatsko zajedništvo, te SDP-a BiH i SDA. Evo što smo dobili danas u našu redakciju:

Predizborni skup HDZ-a BiH za predstojeće Opće izbore održan je sinoć u Tuzli na kojem je hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović među ostalim poručio: -Upravo iz Tuzle šaljemo poruke da smo zajedno i u mjestima u kojima smo manjina, jer mi jesmo velik narod i BiH je naša domovina“, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas boravi u posjeti Regionalnom odboru HDZ BiH Posavina. Tom prigodom posjetio je više općina i sredina gdje žive Hrvati.  Posjet je započeo obilaskom ateljea hrvatskog akademskog kipara Ante Jurkića u Donjoj Tremošnici, kao i župa u G.Tramošnici i D.Svilaju. U drugom dijelu dana dr. Dragan Čović nazočio je predizbornom skupu HDZ BiH u Odžaku kojim je otvorena kampanja za Županiju Posavsku.

Predizborni skup Koalicije Hrvatsko zajedništvo, jučer je održan u Bihaću, a u svojem izlaganju dr. Diana Zelenika kandidatkinja HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, među ostalim je naglasila: -„Nama treba suživot, suradnja, gospodarski rast, uvažavanje drugoga i drukčijega i moramo gajiti kulturu dijaloga“. Za sutra je najavljen posjet Organizaciji HDZ 1990 Brčko distrikta BiH, izvijestili su iz Info ureda Hrvatskog zajedništva.

Na jučerašnjem predizbornom skupu SDP-a u Žepču, govornici su podsjetili kako je SDP najavio pokretanje zakonske procedure za povećanje minimalne plaće, koja će se uskoro naći u Parlamentu Federacije BiH, ali i u Narodnoj skupštini RS.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je danas, u prostorijama SDA, izaslanstvo novinara istaknutih međunarodnih medija, koji prate aktivnosti u vezi s općim izborima u BiH. Džaferović je predstavio osnovne motive i programske ciljeve svoje kandidature za člana Predsjedništva, te odgovarao na pitanja o vođenju državne politike BiH, s naglaskom na međunarodne odnose i vanjskopolitičke ciljeve, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Velikani hrvatske kulture, glumci Ivo Grigurević i Slaven Knezović, te pjevač Mate Bulić, iskazali su potporu dr. Draganu Čoviću, kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ispred HDZ-a BiH i HNS-a, te kandidatima za ostale razine vlasti na Općim izborima 2018. godine. Kako su kazali, prepoznali su važnost zajedništva i načela za koje se predsjednik dr. Dragan Čović i Hrvatski narodni sabor zalažu – za jedinstvo i jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password