Izborna kronika 01.10.2018.g.

Ulazimo u posljednji tjedan predizborne kampanje. Retorika se pojačava. Sve je više prozivanja. Naša Izborna kronika završava u petak, predstavljanja političkih subjekata u besplatnom obraćanju, također završavaju u petak. Sve je više političkih skupova, glasnogovornici sve više rade.

Središnja izborna komisija BiH sedam dana prije Općih izbora poslala je hitan zahtjev općinskim izbornim povjerenstvima i šefovima matičnih ureda da revidiraju biračke spiskove, kako bi spriječili zloupotrebe.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović otvoreno je komentirao odnose Hrvata i Bošnjaka u BiH, ističući kako pripadnici jednog naroda u našoj zemlji ne bi trebali birati političke predstavnike iz drugog naroda. Na pitanje Večernjeg lista o strahu Hrvata od toga da će im brojniji Bošnjaci na izborima birati predstavnike u vlasti, Kavazović je odgovorio da se mora poštovati Ustav.

HDZ BiH je predizborne tribine i prezentacije programa na području općine Orašje započeo u Kopanicama i Jenjiću, potom u Matićima, Orašju, Kostrču, Boku i Bukovoj Gredi, Vidovicama gdje je predstavljen program pod nazivom ”Razvoj i o(p)stanak”. Mještanima su se obratili kandidati stranke na svim razinama vlasti. Središnji predizborni skup HDZ BiH u Orašju bit će održan večeras u 19,30 sati u sportskoj dvorani Školskog centra fra Martina Nedića.

Središnji predizborni skup HDZ BiH za općinu Domaljevac- Šamac održan je sinoć u Domaljevcu. Prigodne riječi uputili su u ime domaćina Zvonko Iljazović, predsjednik OO HDZ-a i kandidat za Skupštinu Županije Posavske Željko Ćošković, te nositelji lista na svim razinama vlasti ispred HDZ-a BiH,  Mijo Matanović, Marijan Klaić i Đuro Topić. U završnici skupa predstavljeni su i kandidati na svim listama HDZ BiH

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nazočio je obilježavanju Međunarodnog dana starih osoba, koji se koji se obilježava danas  1. listopada. Prigodni program organizirala je Udruga „Niste sami“, i udruga umirovljenika Neretva na platou Mepas Mall-a u Mostaru pod nazivom „Međugeneracijska solidarnost“.

HDZ BiH je u Posavini, ostali u Središnjoj Bosni i Hercegovini, a mi smo u Izbornoj kronici ponovno sutra od 14.30 sati.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password