Ivo Gregurević dostojanstveno, uz svjetlo lampiona, dočekan u Donjoj Mahali

  • Ivo Gregurević dostojanstveno, uz svjetlo lampiona, dočekan u Donjoj Mahali
  • Ivo Gregurević dostojanstveno, uz svjetlo lampiona, dočekan u Donjoj Mahali

Nakon tužnog ispraćaja s Mirogoja, tijelo pokojnog glumačkog genija Ive Gregurevića, sinoć je dopremljeno u njegovu rodnu kuću u D.Mahali. Rodbina i prijatelji su priredili doček svom Ivi, upravo na način kakav i zaslužuje, dostojanstven i upečatljiv. Na ulasku u BiH, od graničnog prijelaza Orašje u dužini oko 4 km  upalili su lampione vodilje do njegove kuće, gdje se više stotina mještana i njegovih prijatelja iz susjednih sela okupilo kako bi upalili svijeću i odali počast glumačkoj legendi. Nekolicina glumaca Ivinih vjernih prijatelja, među kojim su Mlikota, Navojec i Šovagović, sinoć su doputovali iz Zagreba kako bi posljednju noć proveli pokraj svog Ive. Sahrana će se obaviti danas u 14 sati na groblju Karaula u D.Mahali, nakon čega će u crkvi na Raščici biti služena i sveta misa zadušnica. Prije ukopa, tijelo Ive Gregurevića će biti preveženo iz njegove kuće u mrtvačnicu na groblju, gdje će mu svi moći iskazati pijetet i zahvalnost.

Podsjetimo, brojne kolege, glumci, glumice, redatelji, te osobe iz javnog i političkog života RH,  članovi obitelji koji su došli u Zagreb, oprostili su se jučer od Ive Gregurevića i sa zagrebačkog Mirogoja ispratili ga u njegovu rodnu Donju Mahalu gdje će naći svoj posljednji smiraj. -„Ostvario si fascinantan zemaljski trag, proslavio si rodni kraj i ostao upisan u memoriju hrvatske kulture. Ostaju zebnja, tuga i spasonosno sjećanje kao tvoj novi oblik života”, kazala je predsjednica Hrvatskoga društva dramskih umjetnika Perica Martinović.

“Beskrajno je teško naći pravu riječ jer nas je napustio dio obitelji. Ne samo glumačke i umjetničke, nego i obitelji srca. Bolno sam oćutila na dan njegova odlaska, isti dan na koji nas je napustio i Fabijan Šovagović prije točno 18 godina. Otišli su, na isti dan, sokol slavonske ravnice i golub bijeli posavskoga neba”, rekla je Anja Šovagović Despot, koja je Ivi otpjevala omiljenu pjesmu Golubice bijela. S Mirogoja je Ivo ispraćen uz zvuke tamburaša, čiju je glazbu beskrajno volio.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password