Ivana Mikić i Davor Dominković najbolji sportaši općine Orašje u 2016.godini

U Orašju je održana  redovita sjednica Skupštine Športskog saveza općine Orašje, na kojoj su među ostalim  razmatrana  i usvojena  Izvješća o radu i športskim aktivnostima Saveza i klubova na području općine Orašje za 2016. godinu, zatim financijsko izvješće za 2016., te financijski plan i programa rada Saveza za 2017. godinu. Športski savez općine bogatiji za tri nova sportska kolektiva. U članstvo su primljeni ŽOK „Orašje“ iz Orašja , MNK „Posavina“ iz Orašja i SK „Atletico 1919“ iz Orašja. Po završetku rada Skupštine obavljena je promocija Godišnjaka ŠS općine Orašje za 2016.godinu, autora novinara Ilje Dominkovića.

U sklopu sjednice ŠS općine Orašje izvršen je  izbor najboljih u športu na općini Orašje u 2016. godini. Ocjenjivački sud je imao iznimno težak zadatak, a nakon analize ostvarenih rezultata predloženih kandidata, za najboljeg sportaša proglašen je 25-godišnji odbojkaš Davor Dominković iz Tolise. Trenutno je član je Odbojkaškog kluba „Jedinstvo“ iz Brčkog, a sportsku karijeru zanimljivo, započeo je kao nogometaš, dok je vrhunske rezultate polučio je u odbojci. Nakon nastupa u momčadi iz Domaljevca, Murse iz Osijeka (pobjednici Kupa RH i drugi u prvenstvu), Dominković je prešao je u redove OK „Mladost“ iz Brčkog s kojom je u 2016.godini osvojio  naslov državnog prvaka i pobjednika Kupa BiH. U drugoj polovici godine pristupio  je  brčanskom Jedinstvu s kojim je nakon pobjede protiv ekipe „Zalau“ iz Rumunjske polučio povijesni uspjeh i plasman u osminu finala Challenge cupa, te u play-off za prvaka BiH. –Uložio sam puno rada i truda, stoga jako cijenim ovo veliko priznanje. U sportu sam blizu 20 godina i ovo je vrhunac moje dosadašnje karijere. U budućem periodu cilj mi je da završim fakultet, a na sportskom planu nastup u reprezentaciji, s optimizmom je istaknuo Davor Dominković.

Najboljom sportašicom proglašena je Ivana Mikić iz Vidovica, članica Šahovskog kluba  Orašje.  Ivana je na 17.  državnom kadetskom prvenstvu BiH do 14 godina , održanom u Banji Vrućici, osvojila drugo mjesto s istim brojem bodova kao i pobjednica, dok je na 15. kadetskom prvenstvu ŠS Herceg-Bosne  u Neumu osvojila 1. mjesto u svojoj kategoriji. Na turniru kadetkinja do 15 godina u Vitezu osvojila je prvo mjesto. Na kadetskom pojedinačnom prvenstvu Županije Posavske također je bila prvoplasirana. Svoj izniman talent i poznavanje šahovske igre potvrdila je i na turnirima u seniorskoj konkurenciji u Bošnjacima, Valpovu, Županji, Tolisi, Gunji, Konjicu, Lukavcu, Babinoj Gredi i Orašju. –Sretna sam zbog priznanja i drago mi je da su u ocjenjivačkom sudu prepoznali moj rad. Cilj mi je da ponovno budem prvakinja BiH, istaknula je Ivana Mikić.

Sportska momčad godine je Šahovski klub Orašje u čijim redovima je 47 registriranih šahista i šahistica, te 9 igrača s majstorskim titulama. Imaju jednog FIDA trenera, državnog suca i dva županijska suca. Vrlo uspješno organiziraju Školu šaha na prostorima Posavske županije. Klub je u protekloj godini dao  dva prvaka ŠS Herceg-Bosne, gdje su momčadski osvojili šesto mjesto u Neumu i zadržali kontinuitet nastupa u Prvoj ligi. Na državnom BiH prvenstvu njihovi članovi su osvojili drugo i peto mjesto u svojim kategorijama. Organizatori su dva turnira i dva školska prvenstva. S kadetima i seniorima  sudjelovali su na brojnim turnirima  u BiH i Republici Hrvatskoj. –„Šah na ovim prostorima ima uspješnu dugogodišnju tradiciju, a klub je 1995.godine obnovio rad prije ratnog  kluba. Naglasak u klubu je rad s mladima. Siguran sam da ćemo za par godina u svim uzrasnim kategorijama u BiH imati šahiste koji će se boriti za prve pozicije i koji će imati jako puno uspjeha u šahu, kazao je Ilija Damjanović predsjednik ŠK Orašje.

Priznanje najbolji sportski djelatnik pripalo je Mehmedu Memiševiću iz Orašja, osnivaču i pokretaču Škole plivanja kroz koju je u 2016. godini prošlo nekoliko stotina sudionika. Kao voditelj sportskih sekcija u OŠ Orašje uspio je da ova škola  i u 2016. godini bude najuspješnija na području općine Orašje u sportskim natjecanjima. Kao trener postiže vrlo dobre rezultate u radu s članicama ŽOK „Orašje“. -„Zahvalio bih svima koji su prepoznali naš rad i entuzijazam što nam je poticaj za budući rad. Prvenstveno se rukovodim ljubavlju prema sportu, jer puno ljubavi i predanog rada donosi velike  rezultate, a oni daju snagu za novi rad. Kroz djecu se vaš rad prepozna, jer dobijete neobrušeni dijamant, a rad bi trebalo nastaviti u kontinuitetu. Uvjeren sam da će se otvaranjem nove sportske dvorane taj kontinuitet nastaviti i u starijim kategorijama, rekao je prof. Mehmed Memišević.

Ocjenjivački sud je u ostalim kategorijama dodijelio još šest priznanja koja su dobili: Ženski odbojkaški klub Orašje, Barbara Benković iz Ugljare, članica Taekwondo kluba Orašje, Mateja Mikić iz Kostrča, članica Ženskog nogometnog kluba Posavina Domaljevac, Marko Oršolić iz Tolise, član MOK Mursa Osijek, Primarijus dr.Zoran Budimić iz Orašja, šef zdravstvene službe HNK Orašje (istaknuo se u spašavanju skupine nogometaša Orašja  nakon udara groma za vrijeme treninga) i osnovna škola Orašje. Po završetku rada Skupštine obavljena je promocija Godišnjaka ŠS općine Orašje za 2016.godinu autora, novinara Ilje Dominkovića iz Orašja.

Priznanja najuspješnijim sportašima i klubovima uručio je načelnik općine Orašje Stanko Vincetić koji je među ostalim istaknuo: -„Drago mi je da su priznanja dobili mladi sportaši iz mlađe populacije s kojom se aktivno radi i koja daje svoj doprinos razvoju sporta u općini Orašje. To nam s pravom daje nadu da ćemo u budućnosti imati još bolje rezultate. Fascinira  me entuzijazam kod sportskih klubova i djelatnika u radu s omladinskim kategorijama sportaša. Rad s mladima šalje poruku da je ovo prostor koji je ugodan za život i napredovanje  i na kojem ima života u svakom pogledu. Ako imamo razvijen sport i kulturu, a radimo na razvoju gospodarstva, imamo i budućnost ove sredine, poručio je načelnik Stanko Vincetić.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password