Ivana Mikić i Daniel Pejić proglašeni najboljim sportašima općine Orašje za 2018. godinu

Športski savez općine Orašje već 13-tu godinu za redom proglasio je najbolje u sportu na prostoru općine Orašje, koji su svojim sjajnim uspjesima na prostoru BiH i u inozemstvu predstavili općinu u najboljem svjetlu. Za odlične rezultate na sportskom polju nagrađeni su najbolji pojedinci, sportski kolektivi i sportski djelatnici. Specijalna priznanja dodijeljena su institucijama i ustanovama koje su zdušno podržavale i pružale potporu sportašima i sportašicama, bez čije pomoći bi mnogi teško opstali.

Proglašenje najboljih obavljeno je u sklopu redovite godišnje izvještajne Skupštine Športskog saveza općine Orašje na kojoj su među ostalim  razmatrana  i usvojena izvješće o radu i financijsko izvješće za 2018. godinu, te Plan rada i plan prihoda i rashoda za tekuću godinu.  U nazočnosti 33 zastupnika i gosta, tijekom Skupštine raspravljalo se dosta opširno, na momente i žučno, što je donekle pokvarilo planirani svečarski ugođaj. Posebice je bilo dosta rasprave oko reguliranja adekvatnog  prostora za treninge članova Taekwondo kluba “Orašje” iz Orašja. Izneseni su i problemi u kojim se našla najbolja oraška sportašica i državna kadetska prvakinja Ivana Mikić, oko njezina statusa i daljnjeg napredovanja u karijeri.

Nakon što je ocjenjivački sud analizirao ostvarene rezultate predloženih kandidata, za najboljeg sportaša općine Orašje u 2018.godini proglašen je Daniel Pejić, član TKD “Orašje”, koji je u svojoj kategoriji na državnom i federalnom prvenstvu BiH u seniorskoj konkurenciji osvojio prvo mjesto. Pejić je kao nositelj crnog pojasa 1.dan također osvojio i kup BiH, a brojna priznanja osvojio je nastupima u BiH i inozemstvu.

Po drugi puta titulu najbolje sportašice ponijela je 16-godišnja Ivana Mikić, članica ŠK OŠ A.G.Matoša iz Vidovica. Svoju superiornost u igri na 64 polja Ivana je potvrdila titulama državne i federalne prvakinje na prvenstvima održanim u  Neumu i Kulen Vakufu. Laskavu titulu najbolje sportašice zaslužila je i kroz predstavljanje BiH na svjetskom i europskom prvenstvu u Grčkoj, odnosno Latviji, a također je pobijedila na nekoliko jakih turnira u zemlji i inozemstvu.

Priznanje za najuspješniji sportski kolektiv zasluženo je pripalo ŽOK „Orašje“, vrlo mladom klubu koje je za kratko vrijeme ostvario respektabilne rezultate i pokupio simpatije ljubitelja sporta. Žokice su bile seniorske prvakinje FBiH u odbojci,  a uspjeh su potvrdile i u pionirskoj konkurenciji. Iza njih je iznimno uspješna sezona u Super ligi FBiH, a svoju drugu ekipu uključile su u Prvu federalnu ligu i obje se nalaze u vrhu tablice. Robert Mašić, trener ŽOK “Orašje”, drugu godinu za redom je najbolji sportski djelatnik,  a s klubom je, uz kvalitetan trenerski i pedagoški rad, ostvario vrlo dobre rezultate u svim selekcijama, posebice u mlađim dobnim kategorijama.

Ocjenjivački sud je u ostalim kategorijama dodijelio još šest specijalnih priznanja koja su dobili: Antonio Vidović, bivši nogometaš “Orašja”, sada tuzlanske “Slobode”, za sportski potez godine, (“makazicama” zabio pogodak Čapljini), kojeg su prenijeli brojni mediji u BiH i regiji. Osnovna škola Stjepana Radića u Boku, ukupni je pobjednik sportskih natjecanja u svim disciplinama na razini ŽP. Dom zdravlja Orašje sa svojim liječnicima bio je na usluzi svim sportašima i dali su veliki doprinos zdravlju sportaša.  TKD “Orašje” može se pohvaliti brojnim medaljama i pokalima sa različitih natjecanja, a bio je uspješni organizator 1.međunarodnog Taekwondo turnira Orašje Open. PP “Maxi” Orašje pružao je stalnu financijsku potporu sportu i pomogao u ostvarenju dobrih rezultata, a priznanjem je nagrađena i Patricia Ivkić za 13 osvojenih medalja i prvo mjesto na kadetskom državnom prvenstvu u taekwondou. Nagrade i priznanja najboljima uručio je Joso Đurčević, predsjednik ŠS općine Orašje, a u sklopu Skupštine autor Iljo Dominković izvršio je promociju novog godišnjaka “Šport u 2018” u kojem su  zastupljeni brojni tekstovi kroz prikaz rezultata klubova i sportaša općine Orašje.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password