Generalni štrajk zdravstvenih djelatnika u ŽP zamrznut 15. prosinca

Nakon gotovo mjesec i pol dana, generalni štrajk zdravstvenih djelatnika u ŽP zamrznut je protekloga petka, do potpisivanja kolektivnog ugovora, što se očekuje početkom ovoga tjedna. Zamrzavanjem štrajka od petka 15. o.mj. sve zdravstvene ustanove ponovo su dostupne pacijentima u tri općine ŽP. „ Danas nakon dugotrajnih pregovora između Sindikata zdravstvenih djelatnika i Sindikata liječnika s jedne strane, i Povjerenstva Vlade ŽP koje je izabrala Vlada ŽP s druge strane, konačno smo napravili dogovor i uskladili sve zahtjeve Sindikata sa mogućnostima našeg Proračuna, te dogovorili smo da štrajk prestane danas. Konačno je, uspostavljen, odn. dogovoren prekid štrajka i svi elementi koji bi trebali biti sastavni dio Kolektivnih ugovora. Prekidom štrajka svi osiguranici iz naše županije, koji su najviše ispaštali tijekom štrajka, mogu se nesmetano liječiti u zdravstvenim ustanovama ŽP“, izjavio je nakon sastanka sa sindikatima predsjednik Vlade Marijan Klaić.

„Na Skupštini sindikata, na kojoj smo dobili usuglašen prijedlog Kolektivnog ugovora, donijeli smo zaključak da isti prihvaćamo i donijeli smo Odluku o zamrzavanju štrajka do definitivnog službenog potpisivanja koje bi se trebalo dogoditi vrlo brzo“, kazao je dr. Branislav Milić, predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije ŽP.

Podsjetimo, generalni štrajk zdravstvenih djelatnika u ŽP započeo je 6. studenog o.g., a prethodno je 13. listopada održan i štrajk upozorenja.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password