Dvije generacije omladinske nogometne škole Dinama gostovale u Orašju

 • Dvije generacije omladinske nogometne škole Dinama gostovale u Orašju
 • Dvije generacije omladinske nogometne škole Dinama gostovale u Orašju
 • Dvije generacije omladinske nogometne škole Dinama gostovale u Orašju
 • Dvije generacije omladinske nogometne škole Dinama gostovale u Orašju
 • Dvije generacije omladinske nogometne škole Dinama gostovale u Orašju
 • Dvije generacije omladinske nogometne škole Dinama gostovale u Orašju
 • Dvije generacije omladinske nogometne škole Dinama gostovale u Orašju
 • Dvije generacije omladinske nogometne škole Dinama gostovale u Orašju

Veliki sportski događaj upriličen je ovih dana u Orašju, potvrdio je ogroman entuzijazam u radu s nogometašima mlađih uzrasta. Nedavno utemeljeni Sport klub Atletico 1919 iz Orašja proteklog vikenda je ugostio predstavnike omladinske nogometne škole HNK Dinamo iz Zagreba na čelu s proslavljenim trenerom Ivom Šuškom. Ideju nogometne suradnje koja je potekla iz Orašja prihvatili su ljudi iz najvećeg kluba na našim prostorima i ljubiteljima nogometa u Posavini priuštili veliku čast i zadovoljstvo. Duboki su korijeni Dinama u Posavini, osobito kroz navijače koji su još u prijeratnim vremenima s ponosom nosili člansku iskaznicu modrih. I nakon Domovinskog rata suradnja je još više ojačala kroz osnivanje Udruge navijača Dinama Bosanska Posavina koji su bili na tribinama i pljeskom nagradili nogometno umijeće posavskih mališana i gostiju iz Zagreba. -Hvala  čelnicima Dinama koji su se udostojali i ponudili nam priliku da ih ugostimo u Posavini, što nam predstavlja izuzetnu čast. Prepoznali su našu ideju da radimo sa ciljanim skupinama djece od 7 do 15 godina, a danas smo upriličili dvije utakmice s igračima 2005. i 2006.godište. Okupili smo talentiranu djecu s prostora cijele Županije Posavske da pokažu svoje nogometno znanje. Iako su za suparnike imali klub vrhunske kvalitete, posavski mališani su se trudili da donekle  naprave balans i odgovore kvalitetom. ( Selekcija U-11: SK Atletico 1919 Orašje – GNK Dinamo Zagreb 1:5, Selekcija U-12: SK Atletico 1919 Orašje –  GNK Dinamo Zagreb 3:4 ).  Rezultat je potpuno nevažan, jer naš je cilj da se djeca druže i da stvaramo prijateljstva bez granica, a u idućem periodu planiramo ostvariti nastavak suradnje u svim mogućim smjerovima, istaknuo je Omer Nurkić trener SK Atletico 1919. Orašje i dodao, -Za nas je ovo bio veliki pothvat, a da bi sve proteklo u najboljem redu pomogli su brojni sponzori. Zahvalio bih načelniku općine Orašje Stanku Vincetiću, ministarstvu prosvjete, kulture i sporta ŽP, NSPŽ i trenerima iz susjednih klubova.

Trener Ivo Šušak direktor omladinske nogometne škole HNK Dinamo Zagreb, toplo je primljen u Orašju, osobito među nogometašima s kojim se poznaje dugi niz godina. Po dolasku na travnjak stadiona Hajduka u Orašju srdačno je zagrlio nogometnu legendu Posavine Bakira Beširevića koji je, kaže, u vrijeme dok je vodio ekipu Osijeka, bio jedan od glavnih igrača bijelo-plavih.  -Mi u stručnom dijelu želimo surađivati s manjim sredinama, a Posavina je idealna, obzirom na imena nogometaša koja su potekla iz ovih krajeva.  Posavski bazen je oduvijek bio rasadnik vrhunskih nogometaša, od Mehmedalića, Topića, Neretljaka, Matića, a ja sam svojevremeno ovdje dolazio radi Sulejmana Halilovića, na žalost, nije nam se poklopilo s njime i završio je u Crvenoj Zvezdi, kazao je Šušak, te dodao da je komunikacija između Dinama i SK Atletico napravljena prije njegova dolaska na čelo omladinske škole.

-Želimo širiti interes za našim klubom, prije svega za klubom kao institucijom. Imamo interes u ovom području Posavine koje je poznato kao izuzetan bazen nogometnih talenata o čemu postoje brojne činjenice i cilj nam je uočiti mlade nogometaše, interesantne Dinamu. Bio bi veliki grijeh okrenuti leđa ovoj sredini koja uporni radom s mladima želi da ih zadrži u Posavini i pokazuje da je idealna za razvoj malih sportaša. Znate, Dinamo i veliki klubovi počivaju na strašću za nogometom u malim sredinama, jer nikad Dinamove selekcije, od seniorskih pa danas do pionirskih, nisu bile sastavljene samo od igrača iz Zagreba, nego iz cijele Hrvatske i izvan njenih granica, naglasio je Ivo Šušak.

Naš razgovor sa Šuškom često su prekidali njegovi prijatelji s obje strane rijeke Save koji su ga došli pozdraviti, a on je uzvratio da im je drago da mogu uveseliti ljude u ovoj sredini i vratiti se u Zagreb puni zadovoljstva. -Želimo produbiti suradnju i sa starijim kategorijama, pa možda i sa igračima seniorske momčadi. Mislim da smo skupa s domaćinima uspjeli prezentirati nogomet koji je razveselio sve prisutne gledatelje. Najveća stvar je međusobno druženje djece da u maloj sredini osjete strast za nogometom. Na žalost, djeca danas imaju pošast svih drugih izazova, a sport je nešto što ih može ozbiljno okupirati da na kratko zaborave kompjutore i druge poroke koji su problem današnjice, kazao je trener Šušak, te istaknuo da će suradnju širiti na stručnom nivou, tako što će u Zagreb pozvati trenere mlađih uzrasta da promatraju njihov rad. – Isto tako neće biti problema da neki Dinamovi treneri dođu u Orašje i naprave ogledni trening. Suradnja je neophodna, ne samo da sutra iz ovog kraja dobijemo nogometaša za Dinamo, nego da u Posavini još više populariziramo nogomet i dobijemo prave navijače. Prije mog dolaska na čelo omladinske škole Dinama upozoren sam na čovjeka koji ima izuzetne komunikacijske i organizacijske sposobnosti i zahvaljujući inicijativi Omera Nurkića suradnju ćemo još više jačati i obećavam u Orašje dovesti i starije kategorije igrača, poručio je Ivo Šušak.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password