Dvije 21-godišnje djevojke na spavanju ugušio plin

Djevojke Marija i Magdalena živjele su i radile u Beču, a u Donju Mahalu su došle kako bi dočekale Novu godinu

Velika nezapamćena tragedija dogodila se u mjestu Donja Mahala kraj Orašja. Na ispraćaju 2016.godine život su izgubile dvije mlade 21-godišnje djevojke, Marija Damjanović iz Donje Mahale i Magdalena Dominović iz okolice Splita. U MUP-u ŽP, koji vodi istragu o ovom slučaju, doznali smo da se tragedija dogodila u ulici V.Nazora u jednoj od obiteljskih kuća u kojoj su uslijed trovanja plinom smrtno stradale dvije djevojke.  Uviđaj su na mjestu tragedije uradili djelatnici MUP-a ŽP, a dežurni tužitelj županijskog tužiteljstva u Orašju naložio je obdukciju koja je  obavljena jučer u popodnevnim satima u županijskoj bolnici u Orašju.

Tuga u obitelji Damjanović

U obiteljski dom Damjanovića s Novom godinom ušla je pregolema tuga. Shrvani od bola i velike žalosti, roditelji pokojne Marije, mama Ana i tata Zvonko su u velikom šoku, jer upravo su oni prvi primijetili mrtva tijela dviju djevojaka.

-Tata ih je najprije zvao da dođu u kuću popiti kavu, ali kako nisu odgovarale otišao je do sobe i kroz prozor vidio da leže. Uzalud ih je dozivao i potom je razvalio ulazna vrata.  Strašno!, Kad su nam javili, u prvom trenutku nisam vjerovao da je to istina, govori nam najmlađi Marijin brat Josip koji je tužnu vijest prihvatio s nevjericom.

–Marija je prekrasna djevojka, uvijek nasmijana i vesela. Imala je krug prijatelja i rodbine zbog kojih je i voljela dolaziti kući. Sa splićankom, prijateljicom Magdalenom  stigla je u petak nešto prije ponoći. Otišle su kod susjede na kavu i došle na spavanje nešto iza ponoći.  Noć je bila iznimno hladna a prostorija u kojoj su djevojke spavale zagrijavana je plinskom grijalicom. Dogovorile su doček Nove godine sa svojim najboljim društvom, a prijatelja Tomu je zadužila da im rezervira mjesto u klubu Maya i sve je bilo spremno za jedan lijep provod i doček Nove godine, ispričala je njihova susjeda Ljubica koja ima samo riječi hvale za obitelj Damjanović, te ističe da ih iznad svega krasi poštenje i skromnost. –Upravo kad su stali na svoje noge, kad su Zvonko i Ana sa osmjehom gledali u budućnost svoje djece, sinova Zvonke, Vitomira i Josipa, Ružice i Marije, zadesila ih je velika tragedija. Suosjećamo s njima jer to je obitelj koja je živjela za svoju djecu, kaže Ljubica.

Tata Zvonko branitelj HVO-a

Otac  Zvonko je bio branitelj, pripadnik HVO-a, cijeli rat je bio u rovu, a supruga Ana je provela vrijeme u kući. Teško su othranili svoju djecu, školovali ih i odgojili za primjer. Susjedi govore da su vrata njihove kuće uvijek otvorena za sve goste, jer to je obitelj koja se ne zna naljutiti. Zvonko je prije 12 godina otišao u Austriju kako bi zaradio novce i olakšao život svojoj obitelji. Svih sedmoro su u Austriji gdje žive i rade, a Marija je u Beč otišla sa svojih 10 godina. Završila je školu, a trenutno studira.

-Bila je odličan učenik, brzo je naučila jezik i vrlo lako se uklopila.Uvijek nasmijana i vedra, bila nam je svima miljenica. Pred kraj tjedna je imala zakazan ispit na fakultetu, jer je oduvijek govorila da želi raditi u birou ili nekoj banci. Zanimljivo je da su ona i Magdalena prijateljice iz školskih klupa, skupa su bile  u istom razredu u Beču i najbolje su nerazdvojne  prijateljice, ističu Marijina braća Zvonko, Vitomir i Josip koji još ne mogu prihvatiti činjenicu da su izgubili sestru. S nevjericom gledaju prema svom domu, rodbina i prijatelji pristižu u velikom broju i svi žele da im pruže toplu riječ utjehe, ali suze i ogromnu bol nitko ne može zaustaviti.

Obje djevojke su živjele i radile u Beču, a u Donju Mahalu su došle kako bi dočekale Novu godinu. Doznali smo da su Magdalenini roditelji  iz Splita, majka joj je iz okolice Kiseljaka i budu također u Austriji. Uz Magdalenu imaju još jednu kćerku i sina. Jučer  su ih očekivali kako bi u Orašju prisustvovali obdukciji. Za danas (ponedjeljak) zakazan je ukop Marije Damjanović u 14,00 sati na groblju Karaula u D.Mahali. Zbog novogodišnjih blagdana još nisu poznati detalji oko transporta tijela pokojne Magdalene u Split.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password