spot_img
22.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiDržavni tajnik Zvonko Milas sa predsjednikom Vlade ŽP Đurom Topićem, obišao novi...

Državni tajnik Zvonko Milas sa predsjednikom Vlade ŽP Đurom Topićem, obišao novi Dom zdravlja u Orašju

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić danas je u zgradi Vlade ŽP u Orašju primio Zvonka Milasa, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Nakon sastanka, zajedno sa ministrom zdravstva i socijalne politike Damirom Živkovićem obišli su novi Dom zdravlja u Orašju, projekt kojeg je značajnim sredstvima pomogao Središnji državni ured za Hrvate iz RH. Pri obilasku Doma zdravlja, državnog tajnika Milasa i predstavnike županijske Vlade, o urađenim i planiranim poslovima upoznao je ravnatelj Doma zdravlja dr. Ivan Benković.


Nakon obilaska novog objekta Doma zdravlja predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić uz ostalo je kazao: -“Drago mi je da smo u prilici ugostiti našeg prijatelja državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske gospodina Milasa koji je u nekoliko navrata kroz svoje posjete Orašju pratio ovaj, nama značajan i od životne važnosti kapitalni projekat, ali i druge projekte na područjima općina Odžak i Domaljevac-Šamac. Vidljivo je za objekt Doma zdravlja u Orašju da je u završnoj fazi, i ako sve bude po planovima, trebao bi biti u cijelosti završen, otvoren, a što je najbitnije za nekoliko mjeseci u funkciji. Od ravnatelja smo dobili informaciju da je potpisan novi ugovor za završne radove i za opremanje te da će sve skupa biti stavljeno u funkciju za dva do tri mjeseca. Vlada Županije Posavske pratila je financijski tri godine ovaj projekt sa oko 1.200.000,00 KM , što potvrđuje da je bio među prioritetima Županije Posavske i Grada Orašja, prije svega za potrebe unapređivanja zdravstva na području Županije Posavske”, izjavio je predsjednik Vlade Đuro Topić.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske izrazio je zadovoljstvo što radovi na značajnom objektu teku prema planu, što je, naglasio je, i očekivao: -“Baš kako je naglasio predsjednik Vlade Topić, ovo je važan projekt za sve građane, za sve mještane Grada Orašja pa i u širim razmjerima. Drago mi je da smo u odličnoj suradnji doveli objekt u ovu fazu. Vjerujem da će idućih par mjeseci objekt biti završen i stavljen u funkciju za potrebe žitelja ovoga područja. To je samo jedan u nizu projekata koji je potvrdio dobru suradnju sa Vladom Republike Hrvatske i njenih institucija sa Hrvatima u Bosni i Hercegovini. U ovom slučaju to je dobra suradnja sa Županijom Posavskom, i to ne samo u ovom projektu. Vjerujem da će i niz drugih projekata na kojima zajedno surađujemo imati ovakav epilog i skorašnju realizaciju kako bi doprinijeli opstanku i dobrome životu svih ljudi koji žive na ovom područjima na dobrobit žitelja cijele županije”, naglasio je državni tajnik Milas.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više