spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiDora Brašnić preko ŽOK Orašje, stigla do reprezentacije BiH i nastupa na...

Dora Brašnić preko ŽOK Orašje, stigla do reprezentacije BiH i nastupa na Europskom prvenstvu

Dora Brašnić je prva seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine s prostora ŽP, te prva odbojkašica iz Posavine koja je sudjelovala na Europskom prvenstvu u odbojci. Najmlađa je A reprezentativka BiH koja sudjeluje u svim selekcijama reprezentacije, juniorska reprezentativka i kapetanica kadetske reprezentacije BiH. Ove godine je zabilježila seniorski nastup na Europskom prvenstvu u Italiji, a narednu sezonu igrat za OK Mladost Zagreb gdje planira i ostati. Sve je to Dora, a 16. godina joj tek.

Ženski odbojkaški kluba iz Orašja koji okuplja oko 100 odbojkašica svih kategorija, iznjedrio je perspektivnu Doru Brašnić i time samo potvrdio da Posavina nastavlja biti rasadnik vrsnih odbojkaša, ovoga puta i odbojkašica. Iako je klub tek otvorio vrata sportskog svijeta s manje od deset godina postojanja, Žokice su postale borbene i prepoznatljive kao respektabilan klub. Mlada Dora Brašnić stasala je u vrsnu sportašicu nekako zajedno s klubom, jer je član od njegova osnutka. Klub, Grad Orašje i cijela Posavina ponosna je na mladu sportašicu i njene iznimne rezultate, a njena požrtvovnost na terenu je prepoznata ne samo u matičnom klubu, nego i bh reprezentaciji, jer svakako je svojom posebnom igrom pomogla plasmanu bh odbojkaške reprezentacije na Europsko prvenstvo.     

Dora ima 16 godina, učenica je 3. razreda srednje Strukovne škole u Orašju, no sportski uspjeh je izvan svih očekivanja, ne samo Dore, nego roditelja, trenera i matičnog kluba koji joj daje potporu u nastavku njene sportske karijere. Mehmed Memišević, trener je ŽOK Orašje i selektor ženske kadetske reprezentacije BiH, zapravo čovjek od kojeg je krenula priča ženske odbojke u Orašju. –„Čestitam Dori na izvanrednom uspjehu i svim dosadašnjim rezultatima i želimo joj sve najbolje na daljnjem sportskom putu, sa željom da je i dalje bodrimo na najvećim sportskim natjecanjima“, kazao je trener Memišević.

Uspjeh ipak nije stigao preko noći, jer iza njega stoji veliki trud i rad. –„Jako sam ponosna na rezultate i moj klub iz Orašja koji mi je dao priliku za napredovanje. Da toga nije bilo, ne bih stigla do europskog prvenstva, što je za moje godine sjajno iskustvo, jer u BiH reprezentaciji svi su punoljetni. Cijelu godinu sam se u Orašju pripremala za prvenstvo, jer sam znala da mi neće biti lako. Jako mi je drago što sam igrala sa iskusnim igračicama koje su me naučile puno više nego sam znala u ovom sportu“, kaže Dora. U osvrtu na Europsko prvenstvo u Italiji, Dora ističe da je iza nje sedam nezaboravnih dana, ali nažalost nisu uspjele izboriti plasman u osminu finala. –„Dale smo sve od sebe, ali nam je nedostajao taj jedan bod za prolaz, no svakako smo zadovoljne samim nastupom na europsko prvenstvo. Koliko god smo mi mala država, ipak imamo jako dobre igračice koje su puno srčanije na terenu i dajemo sve od sebe. Prekrasan je osjećaj igrati za reprezentaciju svoje države“, kaže Dora koja daljnju karijeru nastavlja u OK Mladost Zagreb, za koju će zaigrati već ove sezone.

–„Najiskrenije kažem da sam jako ponosna na svoj matični klub, na ŽOK Orašje gdje sam sve naučila i dobivala potporu da nastavim dalje. Stalno ću ih pratiti, dolazit ću na njihove utakmice kad god budem mogla, zato što je to najbolji klub, klub najboljih prijatelja. Odbojka u Orašju ima odlične uvjete za razvoj i tu sam zapravo naučila kako zavoljeti ovaj sport. Potpora roditelja uvijek je bila značajna, a uz moj trud stigli su i rezultati. Neću zapostaviti ni školu, jer nastavljam školovanje u Zagrebu, a sport kao najveća ljubav realizira se lakoćom kada se radi ono što se voli“, zaključuje na kraju razgovora, uspješna mlada odbojkašica, Dora Brašnić iz Orašja.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više