Dopredsjednik RS Josip Jerković posjetio općinu Gradiška

 

Dopredsjednik RS Josip Jerković jučer je službeno posjetio općinu Gradiška kojom prigodom je održao sastanak sa načelnikom općine Zoranom Adžićem i suradnicima. Načelnik Adžić upoznao je nazočne sa realizacijom raznih projekata koji su u tijeku ili su u pripremi. Posebno je naglasio poduzetničku zonu u Novoj Topoli, te je zamolio dopredsjednika da sukladno mogućnostima pozove investitore iz Republike Hrvatske i drugih zemalja EU da dođu u Gradišku i pokušaju dio poslovanja prenijeti u tu općinu.

-„Došao sam danas u Gradišku iz nekoliko razloga. Općina Gradiška je kao i općina Brod na ulazu u Bosnu i Hrecegovinu i kao takva zaslužuje posebnu pozornost. Nastojim obići sve općine i gradove u RS gdje žive Hrvati i to je  dodatni razlog za današnju posjetu. Drago mi je da je načelnik naglasio kako je u dobroj suradnji sa Hrvatima koji tu žive i da im pomaže u svim prigodama, sukladno raspoloživim mogućnostima. Općina Gradiška se nalazi na dobrom zemljopisnom području, blizina auto ceste u RH, a samim tim i Europske unije, omogućava brži plasman robe, ali i zainteresiranost općinske administracije za lakše ishodovanje dokumentacije“, izjavio je Jerković.

Nakon općine, dopredsjednik Jerković je posjetio obitelj Angele Ćorković u Mičijama, čija se obiteljska kuća obnavlja sredstvima  Virovitičko-podravske županije iz projekta „Jedna HR županija-jedna obnovljena kuća u BiH“. Na kraju posjete općine Gradiškoj, dopredsjednik se u župnom uredu sastao sa župnikom vlč. Markom Stojčićem i hrvatskim povratnicima. Posjeti općini Gradiška nazočio je i savjetnik dopredsjednika Mario Zeko, izvijestili su iz Ureda dopredsjednika RS.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password