Dogovoren početak certifikacije 21 tima obiteljske medicine u DZ-ima Orašje, Odžak i Domaljevac

U Orašju je u danas  dogovoren početak certifikacije 21 tima obiteljske medicine u domovima zdravlja Orašje, Odžak i Domaljevac u Županiji Posavskoj. Predstavnica Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu FBiH Melka Mercvajler sastala se s direktoricom Doma zdravlja Orašje Ljiljanom Leovac i ministrom zdravstva, rada i socijalne politike Županije Posavske Damirom Živkovićem i na sastanku je iskazana spremnost za što skoriji ulazak zdravstvenih ustanova u ovoj županiji u proces uvođenja sustava sigurnosti i kvalitete.

“Zadovoljna sam što naši timovi obiteljske medicine napokon ulaze u ovaj proces. Imamo odlične timove obiteljske medicine koji rade dobar posao i rade kvalitetno, a ulaskom u proces certifikacije dobivamo i službenu potvrdu da je to što radimo kvalitetno i sigurno što je za nas kao zdravstvene profesionalce velika satisfakcija. Sve što radimo radimo u interesu pacijenata i naš cilj je zadovoljan pacijent, a dobivanjem certifikata nemamo namjeru stati s unapređenjem kvalitete i natjecat ćemo se tko će biti bolji u akreditaciji”, kazala je direktorica Doma zdravlje Orašje Ljiljana Leovac.

“Zainteresirani smo za ovaj proces koji kao nešto što je u interesu i dobrobiti pacijenata i zdravstvenih profesionalaca u našoj županiji svakako ima potporu. Zadovoljan sam što naši timovi obiteljske medicine ulaze u proces certifikacije što će svakako doprinijeti unapređenju zdravstvene zaštite u Županiji. Nadam se da će taj proces uskoro početi i vjerujem da će biti uspješno okončan na zadovoljstvo svih”, kazao je ministar Živković.

“Očekivala sam dobar prijem, zadovoljna sam sastankom i radujem se skorom početku rada. Timove obiteljske medicine očekuje osnovna obuka, potom slijedi facilitacija tijekom koje će facilitator AKAZ-a raditi s timovima na uvođenju potrebnih standarda i procedura nakon čega slijedi vanjska ocjena”, kazala je Melka Mercvajler iz AKAZ-a, priopćeno je iz ove agencije.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password