spot_img
27.9 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiCrveni križ Grada Orašja širi svoju volontersku mrežu, za predan rad prestižna...

Crveni križ Grada Orašja širi svoju volontersku mrežu, za predan rad prestižna priznanjima volonterima

Crveni križ Grada Orašja upriličio je Dan otvorenih vrata, na kojem su prigodno obilježili Međunarodni dan volontera te kroz video prezentaciju predstavili aktivnosti volonterske mreže u ovoj godini, i vršili upis novih članova. Da se u Crvenom križu Orašja predano radi, govori i činjenica da je troje naših volontera dobilo prestižne nagrade za ovu godinu svjetsko, odn. federalno priznanje za volontere godine. Tako je prof. Edina Pačuković primila Medalju Florence Nightingale, koju dodjeljuje International Committee of the Red Cross sa sjedištem u Ženevi, i jedina je medicinska sestra u regiji koja je odlikovana ovim visokim odličjem. Ova medalja predstavlja najviše međunarodno priznanje koje medicinska sestra može dobiti – odaje počast izuzetnoj hrabrosti i posvećenosti žrtvama oružanog sukoba ili prirodne katastrofe te također prepoznaje primjerne usluge ili kreativni i pionirski duh u oblastima javnog zdravlja ili obrazovanja medicinskih sestara.

Dvije nagrade za Volontere godine pripale su Sanjinu Filipoviću za posebno značajne rezultate postignute u oblasti diseminacije i širenja znanja o Crvenom križu i Antoniu Miskoviću za posebno značajne rezultate postignute u oblasti prve pomoći, koji su primili priznanja CK F BIH za Volontere godine.

Gradska organizacija Crvenog križa Orašja ima blizu 100-inu volontera, koji su spremni pomoći u svakom trenutku i situaciji, tamo gdje je pomoć najpotrebnija, među kojima su najbrojniji srednjoškolci, što je potvrda da volonterizam u Orašju ima svjetlu budućnost.    

spot_img

najnoviji članci

istražiti više