spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiČlanovi Udruge OPiNB iz Žepča i Usore posjetili Udrugu OPiNB 106. HVO...

Članovi Udruge OPiNB iz Žepča i Usore posjetili Udrugu OPiNB 106. HVO brigade Orašje

Članovi Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja iz Žepča i Usore, u kojoj su roditelji i supruge, te djeca poginulih branitelja, njih 40-ak, po prvi puta su bili gosti Udruzi obitelji poginulih i nestalih branitelja 106. HVO brigade Orašje. U prostorijama Udruge dočekala ih je predsjednica Kata Martinović sa članovima, a svoje gostoprimstvo ukazali su im i predstavnici UDVDR-a i HVIDRA-e,  te ministar branitelja ŽP Ilija Mišković, koji su im poželjeli srdačnu dobrodošlicu u Orašje.

Bila je ovo prigoda za razmjenu informacija i međusobno upoznavanje. Od predsjednice oraške Udruge Kate Martinović, doznali smo kako su gosti iz Usore i Žepča najprije obišli Spomen sobu 106. HVO brigade Orašje, a potom su položili cvijeće i upalili svijeće kod središnjeg Spomen obilježja u Orašju.

Nakon osvježenja uz rijeku Savu, u pratnji domaćina su se uputili prema Franjevačkom samostanu i crkvi na Raščici, gdje su razgledali ovo prekrasno zdanje, a potom i s velikim zanimanjem obišli Muzej Vrata Bosne, kroz koji ih je proveo i upoznao s eksponatima, ali i našom crkvom, ravnatelj muzeja Jozo Jezerčić. Onim što su vidjeli i po prvi puta se upoznali s bogatom poviješću ovoga kraja, gosti su impresionirani, posebno ljepotama posavskoga kraja, te su najavili  svoj ponovni dolazak sa svojim obiteljima, a preporučit će i svojim sugrađanima ovu destinaciju za obvezan posjet.

Predsjednica Martinović je istaknula kako su prije korone imali još jedan ovakav posjet oraškoj udruzi i ovome području  kolega iz Busovače, a i njima, kao i dragim gostima iz Žepča i Usore posjet je bio i više nego pozitivan i iznenađujući, kako samim gostoprimstvom, ljubaznošću  i dočekom od strane domaćina, tako i svime što su toga dana imali priliku vidjeti na oraškom području.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više